Güreş Federasyonu altyapı için YİBO'yla çalışacak

14 Temmuz 2011 Perşembe 15:52
Güreş Federasyonu altyapı için YİBO'yla çalışacak








Türkiye Güreş Federasyonu, Türk güreşinin altyapı çalışmalarına hız verdi. Federasyon Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'na (YİBO) inerek geleceğin şampiyonlarını bulmaya çalışacak.Gelecekteki başarıların temelini sağlam atmayı planlayan Türkiye Güreş Federasyonu önemli bir atılım yapıyor. Türkiye'nin tüm illerinde YİBO'lara inecek olan Güreş Federasyonu, yıl sonuna kadar 10 bin yeni güreşçiye ulaşmayı hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılında imzaladığı protokole paralel olarak çalışmalarına hız veren Güreş Federasyonu, çekirdekten güreşçi yetiştirmek için YİBO'lara iniyor.

Güreş Federasyonu hazırladığı projeyle Türkiye'nin tüm illerinde en az 100 YİBO'da güreş eğitimi başlatmayı ve 2011 sonuna kadar da 10 bin öğrenciyi güreşle tanıştırmanın hesabını yapıyor. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan federasyon, projeyi 4 bölgeye ayırdı. Gruplar halinde bütüne ulaşmayı hedefleyen federasyon, bu gruplara da hayatını kaybetmiş şampiyon güreşçilerin adını verdi. Federasyon gruplara, Koca Yusuf, Yaşar Doğu, Hamit Kaplan ve Gazanfer Doğu'nun isimlerini verdi. Koca Yusuf Grubu 22, Yaşar Doğu Grubu 21, Hamit Kaplan Grubu 20 ve Gazanfer Bilge Grubu 18 ilde bu önemli çalışmayı yürütecek.


BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, bu projeye büyük önem verdiklerini belirterek, Bu şekilde büyük bir proje ilk defa hayata geçiriliyor. Genel koordinatörümüz Mehmet Hanifi Uzunoğlu, projeyle yakından ilgileniyor. Projeyle birlikte adeta yeni bir güreşçi ordumuz olacak. Sene sonuna kadar 10 bin yeni güreşçiye ulaşmayı planlıyoruz. Geleceğin erkek ve bayan şampiyonlarını YİBO'lardan çıkartacağız. Federasyon olarak bu projeye büyük önem veriyoruz. 81 ilde keşfedilmemiş cevherleri ortaya çıkartarak Türk sporuna armağan etmek istiyoruz" dedi.

HER ŞEY FEDERASYONDAN

YİBO projesini başlatan Güreş Federasyonu, hiçbir fedekarlıktan kaçınmıyor. Tespit edilen YİBO'lara her türlü malzeme desteğini federasyon sağlıyor. Federasyon, YİBO'lara güreş minderi, bu minderi kaplayacak ebatta branda ve antrenmana katılan sporcuların kıyafetlerini karşılıyor. Federasyon ayrıca, güreş antrenörü bulunmayan YİBO'lara il müdürlüklerinden güreş antrenörü temin edilmesini de sağlayacak.Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı vasıtasıyla, okul spor kulüplerini kuran YİBO'lara ekonomik yardım da sağlanacak. Projeye katılacak YİBO'lar ise minderler için yer ayıracak ve güreş için sporcu seçimine izin verecek. Önemli proje kapsamında YİBO müdürleri, antrenörler için açılacak kurslara katılıma da izin vererek bu projeye katkıda bulunacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.