Hastane önünde polis ile taraftar arasında gerginlik

02 Haziran 2012 Cumartesi 10:06
Hastane önünde polis ile taraftar arasında gerginlik








Şike davasında tutuklu yargılanan ve aynı zamanda rahatsızlığı sebebiyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için taraftarlar hastane önüne akın etti. Mahkemenin, Başkan Yıldırım'a tahliye kararı vermediğini öğrenen taraftarlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu toplam 93 sanığın yargılandığı Futbolda Şike Davası ile ilgili esas hakkındaki mütalaasını verdiği sırada, sarı lacivertli taraftarlar Yıldırım'ın tedavi gördüğü Şişli'deki hastaneye geldi. Yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu mahkemenin vereceği kararı beklemeye başladı. Bu sırada da çevik kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı.

Aziz Yıldırım'ın tahliye edilmediğini öğrenen taraftarlar ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Taraftarlar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına yabancı cisim attı. Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Çevik kuvvet polisi kalkanlarla vatandaşları ve basın mensuplarını korumaya çalıştı. Bu arada yoğun kalabalık sebebiyle hastane bahçesine ambulanslar giremedi. Ambulansın içindeki hastalar yaya olarak ya da sedye yardımıyla hastaneye güçlükle alındı.

Öte yandan şike davasında tahliye edilen sanıkları Metris Kapalı Cezaevi çıkışında görüntülemeye çalışan gazeteciler de sarı lacivertli taraftarlar tarafından saldırıya uğradı. İhlas Haber Ajansı muhabiri Onur Turan'ın kamerası kırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.