NYT: ABD ve İran nükleer krizi yüz yüze görüşecek

21 Ekim 2012 Pazar 10:35
NYT: ABD ve İran nükleer krizi yüz yüze görüşecek






NEW YORK (CİHAN)- Amerikan New York Times gazetesi, Washington ve Tahran yönetiminin uzun süredir devam eden nükleer krizi yüz yüze görüşmek konusunda uzlaştıklarını iddia etti.

Gazetenin, ismini vermediği bazı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, İran tarafı gizli tutulacak görüşmelerin 6 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimlerinden sonra yapılması konusunda ısrar ediyor. Hükümet kaynaklarından edinilen bir rapor, Mitt Romney tarafından İran ile yaşanan nükleer kriz konusunda zayıf bir tutum sergilemekle eleştirilen Obama yönetiminin bu ülkeyle yüz yüze masaya oturmaya hazırlandığını gösteriyor. Ancak yetkililer raporun uygulamaya konulabilmesi için İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in bunu onaylaması gerektiğini ifade ediyor. Aksi halde rapor başarısızlığa uğrayabilir.

İsrail'den ise gelişmeden rahatsız olduklarını ortaya koyan bir açıklama geldi. İsrail'in ABD Büyükelçisi Michael Oren, kendilerine hükümet yetkilileri tarafından bu gelişmeyi doğrulayıcı bir açıklama yapılmadığını belirtti. Oren, İran'ın yüz yüze görüşmekle ödüllendirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz dedi.

6 Kasım'da gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimlerine az bir zaman kaldı. Seçimler öncesi iki başkanın son televizyon tartışmasının ana başlığı ise dış politika olacak. Mevcut gelişme sonrası adayların tartışmada nasıl bir tavır takınacağı şimdiden merak konusu oldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.