Okmeydanı olayları Uluslararası Af Örgütü gündeminde

Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili "derhal, etkili ve bağımsız soruşturmalar başlatılması" çağrısında bulundu

23 Mayıs 2014 Cuma 18:21
Okmeydanı olayları Uluslararası Af Örgütü gündeminde






Okmeydanı'nda dün gece meydana gelen ve 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 8'i polis 9 kişinin yaralanması Uluslararası Af Örgütü'nün gündeminde. Örgüt bugün bir açıklama yaparak olaylarla ilgili "derhal, etkili ve bağımsız soruşturmalar başlatılması" çağrısında bulunarak güç kullanımında "katı gereklilik ve orantılılık" ilkelerine uyulması gerektiğini bildirdi.

Örgütün Türkiye şubesinin internet sayfasından yapılan açıklamada, 22 Mayıs'ta Okmeydanı'nda polis ve gençler arasındaki çatışmaların ardından iki kişinin ölmesiyle ilgili olarak, "Uluslararası Af Örgütü, olay yeri incelemesinin ilk olayın gerçekleşmesinden 24 saat geçmesine rağmen yapılmamış olmasından endişe duymaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Uluslararası Af Örgütü yetkililerinin, olaylarla ilgili derhal, etkili ve bağımsız soruşturmalar başlatılması ve güç kullanımının uluslararası insan hakları standartlarında belirlenen "katı bir gereklilik ve orantılılık ilkeleri ile uyumlu olması" çağrısına yer verildi.

Okmeydanı'nda dün meydana gelen olaylarda 2 kişi ölmüş, 8'i polis 9 kişi yaralanmıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.