Paraguay'dan kaçak et getirmişler: Tuzla'da et operasyonu

Tuzla polisinin düzenlediği operasyonda Güney Amerika ülkesi Paraguay'dan getirilen 28 ton bufalo etine el konuldu

23 Aralık 2015 Çarşamba 10:26
Paraguay'dan kaçak et getirmişler: Tuzla'da et operasyonu






Paraguay'dan kaçak et getirmişler: Tuzla'da et operasyonu



Tuzla polisinin düzenlediği operasyonda, Türkiye'ye kuş uçuşu 11 bin KM uzaklıkta yer alan Güney Amerika ülkesi ve dehize kıyısı olmayan Paraguay'dan kaçak et getirildiği ortaya çıktı. toplam 43 ton kaçak ete el konulurken, etlerin Hindistan, Avustralya ve Paraguay'tan getirildiği belirlendi.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ilçe genelinde soğuk hava depolarına yaptıkları baskınlarda yurda kaçak yollardan sokulan piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin lira olan 39 bin 241 kilogram kaçak et ele geçirildi.

KAÇAK ET OPERASYONU

İnsan sağlığına zararlı, vakumlanmış olarak ele geçirilen kaçak etin yaklaşık 27,866 ton Paraguay'dan getirildiği öğrenilirken 11,375 ton etin nereden geldiği tespit edilemedi. Tuzla Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ele geçirilen etlerin gerekli incelemelerin yapılabilmesi için Tuzla İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiği belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz ay Tuzla polisi ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir ihbar üzerine soğuk hava deposuna yaptıkları baskında 43 ton 100 kilogram kaçak et ele geçirilmiş, bunların Hindistan'dan bufalo eti ve Avustralya'dan sığır eti olduğu anlaşılmıştı.

Son Güncelleme: 23.12.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.