Pazartesi ve salı günü bu şehirlerde okullar tatil

04 Mart 2012 Pazar 12:06
Pazartesi ve salı günü bu şehirlerde okullar tatil






Ağrı il ve ilçe merkezleri hariç bütün köy, belde Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve Taşıma Merkezli Okullarda, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. 

Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar pazartesi ve salı günü tatil edildi. Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kar yağışı ve fırtınadan dolayı Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okulların pazartesi ve salı günü tatil edildiği belirtildi.

Düzce Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde yarın eğitime 1 gün süreyle eğitime ara verildi. 

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özsoy, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye bağlı köylerinde ve taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verdiklerini bildirdi.

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle il genelinde okullar pazartesi günü tatil edildi. Zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar yağışı sonucu Hakkari'de132 köy ve 375 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için İl Özel İdare ekipleri çalışma yapıyor. Hakkari- Şırnak yolu ise çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Çığın, Hakkari-Şırnak yolunun 90. kilometresinde bulunan Süvari Kotra Geçidi'ne düştüğü bildirildi.

Iğdır'da gün boyu süren yoğun kar ve tipi nedeniyle il merkezi ilçe ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi. Iğdır Valisi Amir Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, 05.03.2012 Pazartesi günü il merkezi, ilçe ve köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

Karabük Valiliği bir açıklama yaparak, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitime bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca Karabük'ün Merkez ilçeye bağlı köyler ile Eskipazar ilçesinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. 

Kars Valiliği, hava koşulları sebebiyle il genelinde okulların pazartesi ve salı günleri tatil edildiğini bildirdi. Dün geceden itibaren etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran tipi ve kar yağışı sebebiyle ulaşımda da güçlük yaşanıyor. Sürücüler trafikte ilerlemekte zorlanıyor. 

Kayseri'nin Pınarbaşı, Bünyan ve Sarız ilçelerinde kar yağışı ve tipi sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.
Bünyan Kaymakamı olan ve Sarız ile Pınarbaşı kaymakamlıklarına vekalet eden Hakan Kılınçkaya, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Bünyan, Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde tüm ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bugün ara verildiğini söyledi. Kılınçkaya, söz konusu ilçelerde eğitimin yarın yeniden başlayacağını kaydetti.
 
Muş merkez ve il genelindeki köylerde, 5.03.2012 tarihinde ilköğretim okullarının 1 (bir) gün süreliğine kar ve tipiden dolayı tatil edildiği belirtildi.

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinin İlküvez beldesi ile İkizce ilçesinin belde ve köylerinde eğitime bir gün ara verildi. Ordu'da 74 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapanmış durumda. 56 ekip ve 100'ün üzerinde personel, yol açma ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, hava koşullarının yeniden değerlendirilmesi sonucu 05 Mart 2012 Pazartesi gününden itibaren merkezde eğitim-öğretime devam edilmesine, merkeze bağlı belde ve köylerde ise bir gün daha ara verilmesine karar verildiği ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Merkeze bağlı belde ve köylerden, merkeze taşımalı olarak gelen öğrencilerin de 05 Mart 2012 Pazartesi günü izinli sayılacakları bildirildi.

Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere, İdil, Güçlükonak ilçeleri ve bu ilçelere bağlı köy ve mezralarda okullar bir gün (05 Mart Pazartesi) tatil edildi. Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere, idil ve Güçlükonak ilçelerinde okulların bugün buzlanmadan dolayı tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, "Şırnak'ta yoğun yağan kar ve sonrasında oluşan buzlanmadan dolayı, Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere, İdil, Güçlükonak ilçeleri ilçelere bağlı belde ve köylerde yağan kar nedeniyle, ilköğretim ve orta öğretim okulları bir gün tatil edildi." denildi. 

Yozgat'ta etkisini sürdüren kar ve tipi yüzünden, merkeze bağlı köy ve kasabalardaki okullarda eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi sebebiyle merkeze bağlı köy ve kasabalarda, okulların 5 Mart 2012 tarihinde 1 gün süre ile tatil edildiği belirtildi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde yüksek kesimlerde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal kesimden taşımalı eğitim yapan okullar 1 gün tatil edildi. Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Kırsal kesimdeki olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime tabi olan ilköğretim okulu öğrencileri ve özel eğitime tabi öğrenciler ile kırsaldan taşıma ile ortaöğretime devam eden öğrenciler için 05 Mart 2012 pazartesi günü öğrenci taşıma servisi yapılmayacaktır." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.