PKK, 400 kilo patlayıcıyı ne yaptı?

Terör örgütü PKK tarafından dün Silopi yakınlarında bir kömür ocağına götürülen yarım tona yakın patlayıcı maddeyi Cudi Dağı'na kaçırdığı ortaya çıktı.

28 Ekim 2014 Salı 09:17
PKK, 400 kilo patlayıcıyı ne yaptı?






PKK, 400 kilo patlayıcıyı ne yaptı?

Terör örgütü PKK tarafından dün Silopi yakınlarında bir kömür ocağına götürülen yarım tona yakın patlayıcı maddeyi Cudi Dağı'na kaçırdığı ortaya çıktı. Kamyon sürücüsünün serbest bırakılmasının ardından patlayıcı yüklü aracı kaçıran teröristlerin İHA ve helikopterlerle aranması gece boyunca devam etti.

YOL KESME VE KAÇIRMA ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Silopi'de kömür ocaklarında kullanılan patlayacı maddelerin nakli sırasında gerekli önlemin alınmadığı ortaya çıktı. Terör örgütlerinin iştahını kabartan 400 kilo patlayıcının nakli sırasında hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı belirlendi. Silopi'de kömür çıkaran şirketin 1.2 Tonluk Amonyum Nitrat nakli için özel bir güvenlik şirketiyle çalıştığı öğrenildi. Patlayıcı nakliyle ilgili kömür şirketi veya nakliyat şirketinden terör örgütüne bilgi sızdırıldığı iddia ediliyor.

HELİKOPTERLER VE İHA'LAR DEVREDE

Terör örgütünün kanlı saldırılarda kullanmaya hazırlandığı patlayıcı maddenin bulunması için İnsansız Hava Araçları ve helikopterlerin de katıldığı aramabalar sürüyor. Cudi Dağı'na kaçırılan patlayıcıların bulunması için sürdürülen operasyonlara karadan özel birlikler de destek veriyor.

BAKANLAR KURULU'NDA ELE ALINDI

Silopi'de kömür madenine ait patlayıcı yüklü kamyonun teröristlerce kaçırılmasının profesyonelce planlandığını belirten Arınç, "Patlayıcıların Cudi Dağı'na doğru götürüldüğü tespit edildi, aramalar sürüyor. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgeye insansız hava aracı davet edilmiş ve taarruz helikopterleri sevk edilmiştir. Bu madenin güvenliğinin yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kadar kapsamlı bir arama tarama ile Cudi Dağı’na varmadan yakalanacaklarını tahmin ediyoruz. Patlayıcı madde miktarı 400 kg civarında. Esasen nakledilen patlayıcı madde miktarı bunun 3 katıdır. Eğer bölgede güvenlik güçlerimiz bulunsaydı, böyle bir sevkiyatın özel güvenlikle olmayacağı biliniyor olsaydı bu durumla karşılaşılmayacaktı" diye konuştu.
 
DÖRT TİM VE İKİ HELİKOPTER
 
Şırnak Silopi’de bir grup PKK’lı, kömür ocağına ait 400 kg patlayıcı yüklü kamyonu gasp etti. Askere operasyon emri verildi. 4 Jandarma özel timi ile iki taarruz helikopteri bölgeye gitti.
Son Güncelleme: 28.10.2014 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.