Prof.Dr. Türer: Modern dünyada metafiziği unuttuk

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:38
Prof.Dr. Türer: Modern dünyada metafiziği unuttuk






BURSA (CİHAN)- Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Celal Türer, modern dünyada insanların, modernitenin merkezine nesneciliği yerleştirmelerinden dolayı metafiziği unuttuklarını söyledi.

Prof.Dr. Celal Türer, Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Meclisi konferanslarının bu haftaki konuğu oldu. Yoğun katılımla gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Türer, analitik düşünce yapısını ele alarak, modernlik ve geleneksellik kavramlarının insanoğlu üzerindeki etkileri üzerinde durdu.

İnsanların okudukları kitapları anlamaları için kitapta yazılan bilgileri öğrenmelerinin yeterli olmayacağını savunan Türer, kitapta ne yazıldığından ziyade o bilgilerin neden yazıldığının öğrenilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'de eğitim sisteminin bu anlamda yetersiz olduğuna ve öğrencilere sadece içerik öğretildiğine dikkat çeken Türer, donanımlı bireyler yetiştirebilmek için sadece içerik bilgisi öğretmekle kalmayıp bilgiyi sorgulayan nesillerin yetiştirilmesinin hedeflenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu sayede insanoğlunun en temel vasfı olan düşünme unsurunu harekete geçireceğini belirten Türer, medeniyet varlığının bu şekilde geleceğe aktarılabileceğine işaret etti.

İnsanların modern dünyada metafiziği unuttuğunu, bunun başlıca sebebinin de modernitenin merkezine nesneciliğin yerleştirilmesi olduğunu savunan Prof. Dr. Celal Türer, ayrıca modern dünya ve geleneksellik arasında var olan değişiklikleri anlayabilmek için her şeyin elekten geçirilmesi ve sorgulanması gerektiğinin altını çizdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.