Rusya'dan Tombili rahatsızlığı: Tombili'nin çalınması Rusları kızdırdı

Kedilere verdiği önem kültürlerine kadar işleyen Rusya, Kadıköy'ün efsanesi haline gelen Tombili Heykeli'nin çalınmasını tartıştıyor. Tombili'ye yapılan saygısızlık Rus basınında geniş yer bulunca, bu ülkenin Ankara Büyükelçisi bir twit atarak "Bu durumdan rahatsısız" ifadesini kullandı

10 Kasım 2016 Perşembe 12:32
Rusya'dan Tombili rahatsızlığı: Tombili'nin çalınması Rusları kızdırdı






Rusya'dan Tombili rahatsızlığı: Tombili'nin çalınması Rusları kızdırdı

Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok paylaşılan fotoğraflar arasında yer alan ve Kadıköy'ün simgasi haline gelen Tombili Heykeli'nin çalınması, Rusya'da tepkiyle karşılandı.
Geleneksel Rus kültüründe kedilerin ayrı bir yeri olduğu bu ülkede, Tombili Heykeli'ne yönelik çirkin saldırı basında yer aldı. Bu konuda sessizliğini bozan Rusya'nan Ankara Büyükelçiliği attığı bir twit mesajında 'Ruslar bu durumdan rahatsız" ifadesi kullanıldı.

UÇAK KRİZİNDE BÖYLE TWİT ATILMAMIŞTI


Rus Kedileri: Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin geride kaldığı bu günlerde Rus diplomatlarının böylesine manidar bir mesaj vermediği dile getiriliyor. Kadıköy'de, kolunu kaldırıma dayayıp oturan pozuyla ünlenen kedi Tombili'nin heykelinin çalınması Rusları da kızdırdı. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Tombili'nin heykelinin çalınmasıyla ilgili tweet attı.

RUS BASININA KONU OLDU

Kadıköy Ziverbey’de ‘herkesin tanıdığı’ kedi Tombili’nin ölmesi ardından yapılan heykeli önceki gün kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalınmıştı. Tombili heykelinin çalınmasına Rus basınında da geniş yer verilmişti. Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği de heykelin çalınmasına tepkisiz kalmadı.

Büyükelçilik’in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Kadıköy’ün efsane kedisi #Tombili’nin heykelinin çalındığı yönündeki haber, #Rusya’da büyük yankı uyandırdı. Ruslar da bu durumdan rahatsız” denildi.

RUS GELENEKLERİNDE KEDİLERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Rusya’da kedilere geleneksel olarak önem veriliyor. Sözgelimi kedi beslemenin ev halkına iyi şans getireceğine inanılıyor. Rusya’nın en ünlü müzesi olan Ermitaj da Çariçe Elizaveta döneminden yani 1700’lerden beri ‘fare avcısı’ yüzlerce kediye ev sahipliği yapıyor.
Son Güncelleme: 20.12.2016 04:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.