Şahin'den cumhurbaşkanlığı adayı için önemli açıklamalar

Mehmet Ali Şahin, "Ben adayım' derse, AKP - AK Parti olarak kaya gibi arkasındayız."

01 Haziran 2014 Pazar 14:53
Şahin'den cumhurbaşkanlığı adayı için önemli açıklamalar






Şahin'den cumhurbaşkanlığı adayı için önemli açıklamalar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceklerini ifade eden Şahin, " Bunun üzerine cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Erdoğan, aynı dönemde partili bir kişi, başkan olarak, milletimize 2023 yılına kadar hizmet edecektir" diye belirtti .
SANDIK VARSA DEMOKRASİ VARDIR
Seçimlerin önemine değinen Şahin, "Seçim' deyip geçmeyin. '2 ay önce sandığa gitmiştik, şimdi tekrar gidiyoruz, 2 ay akabinde cumhurbaşkanlığı seçimi var, 10 ay akabinde da milletvekilli seçimleri var' demeyin. Önünüze sık sık sandığın gelmesinden keyifsiz olmayın. Sandık varsa demokrasi, millet iradesi vardır, sandık varsa bu memlekette rejim tıkır tıkır çalışıyordur. Bu vatandaşın önünden sandığı alıp, iktidarları uzaklaştırmak istediler. Darbeleri bu yüzden yaptılar. Darbe teşebbüslerinde bunun için bulundular" ifadesini kullandı.
HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI
Şahin, dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemediğini dile getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan ve AKP - AK Parti iktidarı, onların karşısında dimdik durdu. Amaç neydi, biliyor musunuz? Ukrayna'da, Mısır'da olduğu gibi AKP - AK Parti iktidarını devirmekti fakat başaramadılar. Siz sahip çıktınız. Tüm hevesleri kursaklarında kaldı" diye açıkladı .
ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLMASIN İSTİYORLAR
Başbakan Tayip Erdoğan 'ın cumhurbaşkanı olmasını istemeyen kesimler bulunduğuna işaret eden Şahin, şu şekilde açıkladı :
" Şu anda sırada cumhurbaşkanlığı var. Dışarıda bir kampanya, içeride de bu kampanyanın uzantıları... 'Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olmasın' istiyorlar. Peki olursa ne fark eder ? Niye karşı çıkıyorsunuz? Halkımız seçerse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından sebep rahatsızsınız? Zira Tayyip Erdoğan iyi şeyler yaptı. Bu ülkenin çehresini değiştirdi. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AKP - AK Parti , Türkiye'ye adeta çağ atlattı. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde. Her alanda Türkiye geçmişle kıyasladığımızda, gün içerisinde çok fazla daha önde bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir önceden 2 bin 500 - 3 bin dolarlardaydı, şu anda 11 bin dolarlarda.
AKP - AK Parti olarak hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş sene dönümü 2023'e Türkiye'yi taşımak ve dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak hedefimiz var."
KAYA GİBİ ARKASINDAYIZ
Şahin, AKP - AK Parti kadrolarının, Başbakan Tayip Erdoğan 'ı cumhurbaşkanı görmek niyetinde olduğunu vurguladı.
Şahin, sözlerini şu şekilde devam ettirdi :
"Ben adayım' derse, AKP - AK Parti olarak kaya gibi arkasındayız. Çankaya'ya çıkartmak ve halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya oturtmakta kararlıyız. "Tayyip Erdoğan aday olmasın çünkü diktatörce davranıyor, gerginliklere yol açıyor' diyorlar. Bunu söyleyenlere buradan haykırıyorum . Bu sözde samimiyseniz, onun adaylığını desteklemeniz gerek çünkü bu millet bir diktatöre hiç bir zaman oy vermez. Bu millet Tayyip Erdoğan'ın ne olduğunu, bu ülkeye ne yaptığını çok fazla iyi biliyor. Demokrat olduğunu, insan haklarına ne kadar değer verdiğini bu millet yakinen biliyor."
TÜRKİYE'YE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEĞİZ
Partisinin tüzüğünü hatırlatan Şahin, Başbakan Tayip Erdoğan 'ın cumhurbaşkanı olmaması durumunda, 2015'te tekrardan milletvekili ve başbakan seçilemeyeceğini anlattı.
"Yok öyle yağma, Tayyip Erdoğan bu millete hizmete devam edecek. Hem de cumhurbaşkanı olarak devam edecek" diyen Şahin, "2015 seçimlerinde AKP - AK Parti 'yi parlamentoya daha güçlü şekilde sokarak, Anayasa'yı değiştirip, Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz. Bunun üzerine cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Erdoğan, aynı dönemde partili bir kişi, başkan olarak, milletimize 2023 yılına kadar hizmet edecektir" olacak şekilde açıkladı .


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.