Silah fuarında, MKE'nin silahını çaldılar

MKE tarafından TSK için üretilen Bora 12 Keskin Nişancı Tüfeği, Fransa'da sergilendiği fuarda çalındı.

20 Haziran 2014 Cuma 20:59
Silah fuarında, MKE'nin silahını çaldılar






Bora 12 kayıp, Silah fuarında, MKE'nin silahını çaldılar

Fransa'da açılan ve dünyanın en prestijli savunma fuarı olarak duyrulan Eurosatory 2014 fuarında, MKE tarafından üretilen Bora 12 çalındı. Fransız polisi hırsızlık olayının peşine düştü. MKE yetkilileri Fransız polisinden silahın bulunmasını istiyor...

Paris'te 18-20 Haziran arasında gerçekleşen ve Türkiye'den 11 firmanın katıldığı "Eurosatory" fuarında Makine Kimya Endüstrisi bir şok yaşadı.

Bora 12 sniper tüfeği MKE'nin standından çalındı. MKE yetkilileri, kilitli güvenlikli bir kabinde sergilenen tüfeğin özel bir alyen anahtarı kullanılarak çalındığını belirtiyor.

7,62 mm çapında 1.200 metre etki mesafesine sahip bir keskin nişancı tüfeği olan Bora 12, yüzde 100 Türk yapımı bir keskin nişancı silahı.

Bora 12'yi çalan kişi bu silahı kullanamayacak çünkü yetkililer tüfeğin ateşleme piminin üzerinde olmadığını kaydetti.

1.2M uzunlukta ve 6Kg ağırlıktaki tüfeğin nasıl çıkarıldığı da merak konusu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.