Sosyal paylaşım sitesine gelen mesajla dolandırıldı

11 Şubat 2012 Cumartesi 10:30
Sosyal paylaşım sitesine gelen mesajla dolandırıldı






BURSA (CİHAN)- Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayan bir vatandaş, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına gelen mesajla dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.
Üçevler Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde ikamet eden Seyfullah Ç. (50), kimliği belirsiz bir kişinin facebook sayfasına 'merhaba' diyerek selam göndermesiyle başlayan dolandırıcılık olayıyla ilgili polise şikayette bulundu.
Seyfullah Ç. polise verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı: Facebookta biri kendi sayfama 'merhaba' diyerek selam yolladı. Benim cep telefon numaramı istedi. Ben arkadaşım olduğu için herhangi bir sakınca görmedim ve cep telefon numaramı yazdım. Benden gelen ücretsiz mesajları 'yanıtla' dedi. Cep telefonuma 'Paymo'dan 50 TL karşılığında ürün/hizmet almak için bu mesajı 'evet' veya 'onay' yazarak üç dakika içerisinde cevaplayınız' diye bir mesaj geldi. Ben de mesajı 'evet' yazarak cevapladım ve 7979 numaralı servise gönderdim. Aynı işlemi üç kez istedi. Ben aynı işlemi üç kez tekrarladım. Akabinde de dolandırıldığımı anladım.
Seyfullah Ç. kendisini dolandıran kişiden şikayetçi olduğunu belirtti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.