Startosphere, Türkiye'nin İnternet Analiz Sonuçlarını Açıkladı

20 Ekim 2011 Perşembe 17:36
Startosphere, Türkiye'nin İnternet Analiz Sonuçlarını Açıkladı






Türkiye yeni nesil bir İnternet projesiyle tanışıyor. İnternet tabanlı iş fikirlerinin yatırımcı ve girişimcilerle buluşacağı STARTOSPHERE projesinin lansmanı, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılan organizasyonla gerçekleştirildi. Lansmanda ayrıca Startosphere tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en detaylı İnternet Sektör Analizi Raporu sunuldu. Rapora göre Türkiye'de kullanıcılar geçen yıla oranla yüzde 22 daha fazla İnternette zaman geçiriyor.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Lidya Ventures, Türkiye'de yaratılacak ".com" iş fikirlerini, girişimci ya da fikir sahiplerini yatırımcı ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek yeni bir projeye imza attı. Kendi şirketini kurmak isteyen ancak desteğe ve danışmanlığa ihtiyaç duyan fikir sahibi girişimciler bundan böyle Startosphere bünyesinde bir araya gelerek fikirlerini yatırım için hazır hale getirecek. Girişimcilere ise desteği aralarında Enver Yücel, Faruk Eczacıbaşı ve Turgut Gürsoy'un da bulunduğu Türkiye'nin en önemli yatırımcı ve işadamları liderlik edecek.  Sina Afra, Nevzat Aydın, Ersan Özer, Çağlar Erol, Burak Büyükdemir, Arda Kutsal, Tümay Asena, Sidar Şahin, Tufan Sevinçel gibi sektörün önde gelen İnternet girişimlerinin kurucuları, Startosphere "advisory board" ekosistemi içerisinde yer alacak ve girişimcilerine danışmanlık desteği verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşen lansmana İnternet kullanıcı eğilimlerinin ölçümünde en güvenilir kurumlar arasında yer alan  comScore'un Avrupa Başkan Yardımcısı Mike Read de katıldı. "Startosphere ile birlikte bu işe girmekten son derece mutluyuz. Türkiye İnternet kullanımı ve yatırımı açısından son derece ilginç verilere sahip. Bunu rakamlar da destekliyor. Bu nedenle comScore olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa comScore Akademi'yi hayata geçiriyoruz" diyen Read, Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını belirtti.

 
Türkiye'de e - ticaret hacmi binde 2 seviyelerinde
Startosphere tarafından açıklanan İnternet Analiz raporuna göre Türkiye, dünyanın İnternet'te en fazla zaman geçiren üçüncü ülkesi. Google.com.tr, Türk kullanıcıların en çok ziyaret ettiği siteler sıralamasında ilk sırada yer alırken, sosyal paylaşım sitesi Facebook.com ikinci,  Live.com ise üçüncü sırada. Bir diğer çarpıcı rakam ise İnternet üzerinden yapılan e - ticarete dair. Türkiye'de toplam e -ticaret hacmi yalnızca binde 2 seviyelerinde iken bu oran Polonya'da yüzde 2.5, Fransa'da yüzde 6, İngiltere'de ise yüzde 10 seviyelerinde seyrediyor. Yine Türkiye'de kullanıcılar geçen yıla göre yüzde 22 daha fazla İnternette zaman geçiriyor.

 
Türkiye 'de İnternet kullanımına dair en hızlı büyüme ise video tarafında. Geçen yıla göre yüzde 65 daha fazla video izlemeye vakit ayırıyoruz. Startosphere'in araştırmasına göre Türkiye'de kullanıcılar ayda ortalama 200 video izliyor. Bu da ortalama 23 saat video izlendiği anlamına geliyor. 
 
En çok sosyal medya sitelerinde zaman harcıyoruz
Startosphere tarafından gerçekleştirilen araştırmanın bir diğer verisi de Türkiye'de İnternet kullanıcılarının zamanlarını hangi sitelerde harcadığına dair rakamsal veriler ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye'de İnternet kullanıcıları zamanlarının yüzde 27'sini sosyal medya sitelerinde, yüzde 16'sını haber sitelerinde, yüzde 15'ini video ve yüzde 6'sını oyun sitelerinde geçiriyor.

Startosphere nasıl işleyecek?
Türkiye'de bilişim sektörünün öncü isimlerinin ve lider yatırımcılarının bir araya gelerek kurduğu, Lidya Ventures ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Startosphere, her yıl iki kez açılacak olan başvuru süreciyle başlayacak. Başvuru yapan İnternet odaklı iş fikirleri arasından seçilecek 20 projeye, Startosphere yönetim ve danışmanlık ekibinde yer alan Türkiye'nin bilişim alanında en deneyimli isimleri koçluk ve yönlendirme desteği verecek. İnternet odaklı iş fikirlerini yatırımcılar için uygun hale getirmek ve şirketleşmek isteyen girişimcilere danışmanlık hizmetinin yanı sıra yazılım, İnternet erişimi, ofis gibi destekler de sağlanacak. "Be.com Visible" mottosuyla hazırladıkları iş planlarını bireysel ya da kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunacak olan Startosphere girişimcileri böylece fikir aşamasından şirketleşmeye kadar her alanda Türkiye'nin en iyi isimleri ile çalışma imkanı bulacak.

Startosphere'e kimler başvurabilir?
İnternet girişimleri ile konusunda yeni iş fikri olan ancak henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan ya da İnternet odaklı şirket kuran ancak sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer alanlarda desteğe ihtiyacı olan herkes başvuru yapabilir. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.