Trabzonspor, ikinci yarı öncesi camiasını umutlandırdı

16 Ocak 2013 Çarşamba 11:24
Trabzonspor, ikinci yarı öncesi camiasını umutlandırdı






TRABZON (CİHAN)- Süper Lig'in ilk yarısındaki performansı ile hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, ikinci yarı öncesi taraftarlarını umutlandırdı. Bordo-mavili ekip, henüz beklenen takviyeler yapılmasa devre arasında oynadığı hazırlık ve kupa maçlarındaki performansı ile gelecek adına olumlu sinyaller verdi.

Karadeniz´in bordo-mavili temsilcisinin, 29 Aralık 2012'de Antalya'da başladığı devre arası kampına sıkıntılı girdi. Colman, Henrigue, Alanzinho'nun geç katılması, Giray'ın yaşadığı sağlık sorunu, Zokora ve Bamba´nın milli takım kamplarında olmasına rağmen verimli bir devre arası kampı geçiren Karadeniz ekibi, katıldığı özel bir turnuvadaki ilk maçında Almanya´nın Werder Bremen takımına 2-0 mağlup oldu. İkinci maçında Beşiktaş ile karılaşan bordo-mavililer, normal süresi 1-1 biten müsabakayı penaltı atışlarında 5-4 kazanarak turnuvayı üçüncü bitirdi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, oyuncularının performansını görmesi açısından önem arz eden maçlarda farklı isimlere şans verdi. Trabzonspor kampın son günlerinde Ziraat Türkiye Kupası B Grubu´ndaki ikinci maçında ligde deplasmanda yenildiği Medical Park Antalyaspor´u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Önceki gün de kupadaki üçüncü maçını yine deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile yapan bordo-mavililer, yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktığı maçı da 2-0 kazandı. Gruptaki ilk maçında sahasında Eskişehirspor´u 2-0´la geçen Karadeniz temsilcisi, kupada 3´te 3 yaparak önemli bir avantaj yakaladı. Bordo-mavililer, aldığı bu sonuçlarla ligin ikinci yarısı öncesi camiasına umut verdi.

TRANSFER BELİRSİZLİĞİ

Sezon boyunca kadrosundaki yabancı oyuncu sayısının (12 kişi) fazlalığının sıkıntıları yaşayan Trabzonspor, devre arasında bu sayıyı azaltma düşüncesini ise hala hayata geçiremedi. Kadrosundaki oyuncu sayasını azaltmadan yeni takviye yapmayı doğru bulmayan bordo-mavililer, ilk yarının onlarında takım bulmalarını istediği Robert Vittek ve Marek Cech´i bile devre arası kampına çağırmak zorunda kaldı.

Şuana kadar 12 yabancıdan hiç birini satamayan Trabzonspor, bu nedenden dolayı yabancı transferine de sıcak bakmıyor. Yönetim, gol yollarında yaşanan sıkıntı dolayısıyla bir forvet takviyesi yapmayı planlarken, Giray Kaçar´ın rahatsızlığı planları bozdu. Forvet ve savunmaya yönelik oyuncu arayışlarını sürdüren Karadeniz ekibi, iyi bir yerli oyuncu bulmada sıkıntı çekiyor. Yabancı oyuncu alınabilmesi için ise eldeki isimlerden bazılarıyla yolların ayrılması gerekiyor.

Yabancı oyuncu sayısının fazlalığına rağmen bu oyunculardan hiç birini gönderemeyen Trabzonspor, Türk oyunculardan Ferhat Öztorun´u Orduspor´a sattı. Barış Özbek´in sözleşmesini di karşılıklı olarak fesheden bordo-mavililer, Giray´ın rahatsızlığı sonrası savunmaya 1461 Trabzon´dan Abdullah Karmil´i, Altay´dan da Oğulcan Gökçe´yi kadrosuna kattı. Yabancı oyuncuların fazla olması nedeniyle yabancı transferine sıcak bakmayan bordo-mavili yönetim, şartları uygun kaliteli bir yerli oyuncu olursa transferi düşünüyor.

GÖZLER LİGE ÇEVRİLDİ

Ziraat Türkiye Kupası´nda dün oynanan Mersin maçının ardından bir gün izin verilen Trabzonspor, ligin ikinci yarısının ilk haftasında pazar günü sahasında Kardemir Karabükspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak. Bordo-mavililer, sezonun ilk haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini yenerek ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.