Trafik kazalarında ölüm oranında yüzde 24'lük bir artış var

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:53
Trafik kazalarında ölüm oranında yüzde 24'lük bir artış var






SAMSUN (CİHAN)- Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre 2011 yılının 10 aylık periyodu ile 2012 yılının aynı dönemi kıyaslandığında trafik kazalarında ölüm oranında yüzde 24'lük bir artış yaşandığına dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden edindiği bilgileri paylaşan Kavuran, Emniyet Müdürlüğü'nün sorumlu bulunduğu bölgede 2011 yılının ilk 10 ayında 41 ölümlü, bin 550 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, kazalarda 49 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 975 kişi yaralandı. 2012 yılının ilk 10 ayında ise 43 ölümlü, bin 965 yaralamalı trafik kazasında 61 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 570 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. dedi.

TOPLAM KAZA ORANI DAHA YÜKSEK

2011 yılının ilk 10 ayında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası rakamını 2 bin 460 olarak açıklayan Kavuran, 2012 yılının aynı döneminde maddi hasarlı trafik kazası oranında artış yaşandığına dikkati çekerek, kaza rakamının 2 bin 960 olarak belirlendiğini söyledi. Trafik kazası rakamlarının sadece polisin sorumlu olduğu bölgede meydana geldiğine dikkati çeken Kavuran, jandarma bölgesinin de kaza oranına dahil edildiğinde rakamın oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

2013'TE TRAFİKTE TOLERANS KALKIYOR

Trafik kazalarına neden olan faktörlerin başında kural ihlallerinin olduğunu söyleyen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Ahmet Dursun Kavuran şunları kaydetti; Trafik kazalarına neden olan faktörler incelendiğinde, kural ihlallerinin dışında alkollü araç kullanmak, uykusuz ve yorgun araç kullanmak, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip sıralanabilir. 2013 yılı başında yürürlüğe girecek yasal düzenleme ile trafik kurallarına uymayanlara çok ağır cezai müeyyideler uygulanacak. Örnek olarak alkollü sürücülerin tespiti halinde ehliyetlerine 6 ay süre ile alıkonuluyordu, yasal düzenleme ile ilave ağır para cezası ve hapis cezası getiriliyor. Ayrıca 3 Mayıs 2012 tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Karayolu Yüksek Kurulu toplantısında 2020 yılına kadar trafik kazalarının ve ölümlerinin alınacak tedbirler ile önlenmesi hedeflendi. Bu tedbirlerden bazıları da emniyet kemeri takmama, cep telefonu ile araç kullanma gibi kural ihlallerine sıfır tolerans tanınacak. Artık trafikte tolerans kaldırılmıştır. Trafik kazalarını önlemek için öncelikle trafik kurallarına kendimiz uymamız gerekiyor. Sonra başkalarının kurallara uyduğunu göreceksiniz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.