TSK Musul'da; IŞİD'e karşı karadan beklenmedik operasyon

IŞİD'in en büyük korkusu haline gelen Türk - Kürt kara operasyonu için Musul'da mevzilenen 2 bin 500 kişilik peşmerge gücüne TSK ağır silah ve ilk kez topçu eğitimi verdi.

06 Aralık 2015 Pazar 11:10
TSK Musul'da; IŞİD'e karşı karadan beklenmedik operasyon






IŞİD'e karşı karadan beklenmedik operasyon

Terör örgütü IŞİD'e yönelik beklenmedik operasyon Musul yakınlarında başlatılıyor. Türk askeri tarafından eğitilen ve Ankara'nın desteğiyle ağır silahlarla güçlendirilen Peşmerge güçlerine Türkiye havadan destek veriyor.

EĞİTİM BİRLİĞİ TAKVİYE EDİLDİ

Türkiye, önceki gece 200'ün üzerinde komandoyu Irak'ın Musul kentinde bulunan Beşika kampına göndermişti. Gerçekleştirilen harekatın, Peşmerge'ye eğitim verilen üslerde "personel değişimi ve takviyesi" kapsamında gerçekleştirildiği vurgulanıyor. Bu doğrultuda, Musul'un IŞİD hakimiyeti altındaki bölgesine sadece 10 km mesafede bulunan Beşika kampındaki personel mevcudunun 300'ü bulduğu bildiriliyor. Daha önce kampta eğitimci olarak bulunan 30 kadar askeri personelin ise görev değişimi kapsamında Siirt'teki 3. Komando Tugayı'na döndüğü dile getiriliyor.

TÜRK TANKLARI KONUŞLANDIRILDI

Türkiye hali hazırda Irak'taki 4 farklı kampta peşmergeye eğitim veriyor. Bu kamplar Zaho, Erbil, Süleymaniye ve Musul'da yer alıyor. Kamplardaki toplam askeri personel sayısının da binin üzerinde olduğu kaydediliyor. Tüm kamplarda TSK personelini korumak amacıyla çok sayıda tank ve zırhlı aracın da konuşlandırıldığı dile getiriliyor.

BİNDEN FAZLA ASKER İNTİKAL ETTİ

Eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, hareketliliğin eğitim misyonu kapsamında olduğunu ifade etti. Nuceyfi, bölgede görev yapan Türk birliklerin değiştirildiğini kaydetti, ancak öncekinden daha fazla asker geldiğini doğruladı. Bazı kaynaklar bölgeye intikal eden asker sayısının binden fazla olduğunu öne sürdü.

PEŞMERGE'YE İLK KEZ TOPÇU EĞİTİMİ

TSK'nın peşmergeye verdiği eğitimler 4 farklı alanda gerçekleştiriliyor. Bu alanlar, "meskun mahallerde muharebe", "El yapımı patlayıcı imvali ve patlayıcılarla mücadele"; "tanksavar, ağır makineli tüfek, havan, topçuluk ve ileri gözetleyicilik" ile "ilk yardım" olarak sıralanıyor. Ayrıca peşmergeye giysi ve öldürücü olmayan mühimmat yardımında da bulunuluyor. Kaynaklar, şimdiye kadar tüm kamplarda birden fazla kez personel değişimi gerçekleştirildiğini de kaydediyorlar.

Son Güncelleme: 06.12.2015 11:16
Anahtar Kelimeler:
IŞİDTürkiyeMusul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.