Tunceli'de hain tuzak: 1 şehit, 1 yaralı

08 Temmuz 2012 Pazar 10:49
Tunceli'de hain tuzak: 1 şehit, 1 yaralı







Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda, araziye döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamada, bir uzman çavuş şehit oldu, bir uzman çavuş ise yaralandı.  
  Önceki gece, Tunceli-Erzincan karayolunu Alacık köyü yakınlarında keserek durdurdukları araçlar arasında bulunan 5 TIR'ı yakan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon devam ederken, Alacık köyü ile Nazimiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyü arasındaki dağlık ve ormanlık Zağge mevkiinde operasyon yoğunlaştırıldı. Askerler arazi arama-tarama operasyonunu sürdürürken PKK'lı teröristlerin araziye önceden döşediği uzaktan kumandalı mayınlar tespit edilerek saat 01.00 sıralarında patlatıldı. Arazide konuşlu bulunan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı özel eğitimli birliklerin bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalarda, Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Komando Uzman Çavuş Uğur Duran ise yaralandı. Patlamada yaralanan uzman çavuş Uğur Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi. Bölgede zaman zaman çatışma yaşanırken, sabah saatlerinde bölgeye 2 kobra tipi taarruz helikopterleri de gönderildi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.