Turistlerin gerçek sandığı maket eşek işe yaradı, bir ilçe itfaiyesine kavuşuyor

16 Şubat 2012 Perşembe 13:27
Turistlerin gerçek sandığı maket eşek işe yaradı, bir ilçe itfaiyesine kavuşuyor






Yıllardır hem hükümete hem de ilçede çıkan yangınlara küs olan bölge halkının 'itfaiye aracı' talepleri, KKTC Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla resmileşti. Gerçeğinin gelmesiyle birlikte ilçe halkı, protesto amaçlı hazırladıkları emektar maket eşekli itfaiye aracını da ilk günkü gibi korumayı düşünüyor.
Bakanlar Kurulu'nda tekrar alınan kararla kendilerine itfaiye aracı verileceği yönündeki haberle umutlanan ilçe sakinleri, bunda protesto amacıyla koydukları temsili eşekli itfaiye aracının katkılarının büyük olduğunu düşünüyor. Zira maket eşek tarafından çekilen temsili itfaiye aracı, protestolarının ana unsuru olmasının yanı sıra turistlerin de ilgi odağı olmuş. Hatta birçok turistin eşeği gerçek sanıp, yetkililere eşeğe hiç yemek verilmiyor diye şikayette bile bulunulduğunu aktarıyor.
Maket eşekle protestonun arkasında yıllardır bir itfaiye araçları olmayan İskele halkının, kendilerine sürekli vaat edilen itfaiye aracına bir türlü sahip olamamaları yatıyor. İtfaiye aracını bölgeye getirtebilmek için bugüne kadar pek çok çalışma yapan halk henüz başarılı olamamış.
Eşekli itfaiye aracının mimarı olan Rasim Küçük'ün babası, kendilerine verilen vaatlerin bir türlü yerine getirilmediğini söylüyor. Baba Küçük, Mesela İskele ilçe oldu ama bir itfaiyesi olamadı. Vaatler veriliyor ama verilen bu vaatler sözde kalıyor. Birkaç kez yangın oldu. Yangın bittikten sonra itfaiye buraya gelebiliyor. Burası zirai bir bölgedir. Ekin yangını çıkıyor. Farklı nedenle yangınlar çıkıyor. İtfaiye olmadığı zaman bu yangınlara bir çare bulamıyoruz. şeklinde konuşuyor.
Rasim Küçük'ün oğlu olan Halil Küçük de Bunu biz protesto amacıyla buraya koyduk. Gerekli mercilerle konuştuk. Açıkçası yardımcı olmadılar. Biz de böyle bir eylem yapmaya karar verdik. Daha öncesinde bu eylemin gerçeğini yapmıştık; şu anda da temsili bir maket eşekle bu eylemi sürdürüyoruz. diye ekliyor.
İnsanlar gelip bu temsili itfaiyenin yanında fotoğraf çektiriyorlar. Herkese ilginç geliyor. diyen Küçük, bazılarının da gelip eşeği nereden aldıklarını sorduğunu aktarıyor. Küçük, Burada genelde İngiliz aileler yaşıyor. Aralarında konuştuklarında gelip merakla bakıyorlar. Hatta İngiliz bir aile gelip şikayette bulundu. Aile, bu eşeğin sürekli burada olduğunu fakat ona hiç yem verildiğini görmediği için şikayetlerini ilettiği bile oldu. şeklinde belirtiyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.