Türk aydınlar, Karabağ sorununa çözüm arıyor

06 Kasım 2012 Salı 23:57
Türk aydınlar, Karabağ sorununa çözüm arıyor






BAKÜ (CİHAN)- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen, Karabağ, Türk Dünyasının Ortak Sorunu konulu konferans, Türk dünyasının tanınmış birçok gazeteci ve yazarını bir araya getirdi.

Güne şehitlik ziyareti ile başlayan katılımcılar şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Burada basına açıklamalarda bulunan Milletvekili Ganire Paşayeva toplam 12 ülkeden konferansa katılım olduğunu söyledi. Konferansla hedeflenen amacın ise Azerbaycan hakikatlerinin soydaş ülkelerdeki yazar ve gazetecilere daha iyi anlatabilmek olduğunu ifade etti. Karabağ sorunu ve Hocalı soykırımının Türk dünyasının ortak problemi olduğunu vurgulayan Paşayeva, bu sorunların çözümünde ve Ermeni vahşetinin dünyaya anlatılmasında ortak hareket edilmesinin önemini belirtti.

Şehitlik ziyareti sonrası Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirilen konferansta, Karabağ sorunu ve sorunun çözümü için Türk dünyasının üzerine düşen görevler ele alındı.

Konferans, Genç Türk Yazarlar Birliği'nce düzenlenirken Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Fonu, TİKA, TUSİAB, Atatürk Kültür Merkezi, Azerbaycan Uluslararası Avrasya Enstitüsü tarafından destekleniyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.