Beytüşşebap'ta 2 PKK'lının cenazesinde olaylar çıktı

Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), () - SURİYE ve Irak'ta IŞİD ile çıkan çatışmalarda ölen PKK'lı Sadi Özek ile İsmail Ataman'ın cenazeleri dün Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, örgütün mezarlığında defnedildikten...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 14:29
Beytüşşebap'ta 2 PKK'lının cenazesinde olaylar çıktı






Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), () - SURİYE ve Irak'ta IŞİD ile çıkan çatışmalarda ölen PKK'lı Sadi Özek ile İsmail Ataman'ın cenazeleri dün Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, örgütün mezarlığında defnedildikten sonra olaylar çıktı. Yollara barikat kuran göstericilere, polis gaz bombası ile müdahale etti.
Irak'ın Sincar kentinde IŞİD'le çıkan çatışmada ölen PKK'lı 'Agir Kato' kod adlı Sadi Özek ile Suriye'nin Siluk kentinde ölen terör örgütünün bu ülkedeki kolu olan YPG'li 'Dilşer Botan' kod adlı İsmail Ataman'ın cenazeleri, dün memleketleri Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne getirildi. Özek ile Ataman'ın cenazeleri öğleden sonra Yeşilöz Köyü yakınlarındaki Faraşin Yaylası'nda kurulan PKK mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenazede PKK flamaları ile Abdullah Öcalan fotoğrafları taşındı.
Cenazelerin defnedilmesinin ardından Özek ve Ataman için Beytüşşebap'ın Halk Meydanı'nda taziye çadırı kuruldu. Bölgede cadde ve sokaklara barikatlar kuran yüzleri kapalı göstericiler ateşler yakarak trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis ekiplerine taş atan göstericilere gaz bombası ile müdahale edildi. Çıkan olaylar sırasında taziye çadırındaki masa ve sandalyeler de devrilirken, taziyeye katılanlar dağıldı.
Gece geç saatlere kadar süren olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Çevdeki bir evde bulunan bir bebek de atılan gazdan etkilenmesi nedeniyle çağırılan ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.