Şafak vakti DHKP-C operasyonu; 39 gözaltı (3)

JAMMER DE BULUNDU Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 41'e yükseldi. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve 'Anadolu Kampı'...

20 Ağustos 2015 Perşembe 14:18
Şafak vakti DHKP-C operasyonu; 39 gözaltı (3)






JAMMER DE BULUNDU
Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 41'e yükseldi.
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve 'Anadolu Kampı' adı altında buluşan şüphelilere yönelik operasyon kapsamında 2 çadırda arama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, farklı illerden gelen şüphelilerin 17-23 Ağustos tarihleri arasında terör örgütüne eleman kazandırmak ve taban oluşturmak için katıldığı kampın amacı, örgüt mensuplarının ideolojik ve teorik bilgilerinin arttırılması.
Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesinde bulunan Şıh İbrahim Hekim ziyareti civarındaki ağaçlık alanda, 'Anadolu Kampı' adı altında iki çadır kurulduğunu ifade eden yetkililer, 2 çadırın söküldükten sonra yapılan aramada 1 sinyal kesici (jammer), 1 projeksiyon, 1 ses cihazı, 6 cep telefonu, 7 laptop, 2 tablet, 1 harddisk, 2 MP3 çalar, 1 flash bellek, örgütsel faaliyetleri finanse etmek amacıyla kullanıldığı değerlendirilen toplam 2 bin 245 TL ve çok sayıda örgütsel içerikli dergi, kitap ile döküman ele geçirildi. Emniyet tarafından dağıtılan görüntülerde ise, operasyon yapan polislerin alana girişi, gözaltı görüntüleri ve arama yapılan çadırların görüntüleri yer alıyor.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.