ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Sertifikaları Dağıtım Töreni Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

31 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI






Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Sertifikaları Dağıtım Töreni Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya İl Müdürü Mustafa Akkuş, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayhan Aytekin, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Akkuş, “Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı ile desteklenecek tedbirlerin açıklanması ile Aromatik ve Tıbbi Bitkiler konusunda proje yapmak isteyen üreticilerimize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Çanakkale Ziraat Odasınca konu ile ilgili kurs açılmıştır. Çanakkale Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan 104 saat süren bu kursta, 46 üreticimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu kursun amacı, Aromatik ve Tıbbi Bitkiler konusunda üretim yapmak isteyen çiftçilerimize, Aromatik ve Tıbbi bitkilerin yetiştiriciliği, gübrelemesi, sulaması, zirai mücadele ve hasatı ile ilgili tekniğine uygun eğitim vererek, kaliteli ve birim alandan yüksek verim almayı sağlamaktır. İlimizde 2013 yılında İPARD kapsamına alınmış alt tedbirler belirlenmiş ve yatırımcılar için çağrıya çıkılmıştır. İlimizde 2012 Yılında kurulan Kırsal Kalkınma Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile İPARD Yatırım programlarının tanıtılması amacıyla bir takım tanıtım toplantıları yapılmıştır” dedi. Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan 104 saat süren bu eğitim ile 46 üretici sertifika almaya hak kazandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.