Maltepe Üniversitesi oha dedirten yarışmadan çark etti

27 Nisan 2012 Cuma 15:50
Maltepe Üniversitesi oha dedirten yarışmadan çark etti







Maltepe Üniversitesi bu yıl akademi dünyasına ilk güzellik yarışması düzenleyen eğitim kurumu olarak girecek ti ki, aldığı bir kararla bundan vazgeçti. Yarışma ilanı için bastırılar afişte, kadın güzelliğini kariyerle birleştiren akademik duyuru akademisyenlerin hem isyanına hem de dalga geçmesine neden oldu.

Yarışmanın bir ticari strateji mi yoksa erkek öğrenci adaylarının tercihlerini yapacağı bir dönemde "Bakın bizde ne çok güzel kız var haydi tercihler" buraya hikayesi mi bilinmez ama traj.net haber sitesi "Aşufte" kelimesiyle olayı okurlarına duyuran ilk site oldu.

İŞTE TRAJ.NET'İN HABERİ

Ülkemizdeki üniversitelerin sayısı 200'e yaklaştı. Bunların 70'i vakıf üniversitesi... Pazarda rekabet kıyasıya sürüyor. "Eğitim kurumları" kendilerini diğerlerinden farklı kılacak akıl almaz yöntemler uyguluyor. Maltepe Üniversitesi de öyle yaptı...

İstanbul'daki Maltepe Üniversitesi bir ilke imza attı. Üniversite, "Miss Maltepe 2012" adı ile güzellik yarışması düzenledi. Yarışmanın afişinde "Maltepe Üniversitesi "Kültür ve Bahar Şenliği Güzeli"ni seçiyor" ifadesi yer alıyor. Yarışmanın sloganı ise "Güzel bir kariyer için ilk adım... "

Maltepe Üniversitesi'nin web sitesinde "Üniversite tarafından belirlenecek ve tamamı profesyonellerden oluşacak yarışma jürisi" olacağı belirtiliyor. Yarışma kriterleri ise şöyle sıralanıyor: Eğitim başarısı, genel kültür, diksiyon, duruş, yürüyüş, zarafet, sempati, özel yetenek, yabancı dil, kariyer hedefi ve fiziksel özellikler.

Yani piyasadaki aşüfteler alaylıydı... Üniversite akıl etti ve okullusunu yapacak.

Bu arada aşüfte kelimesini okuyup hakaret ettiğimizi zannetmeyin.

Aşüfte (açık saçık kadın) anlamına geliyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.