Selahattin Demirtaş gözaltında; HDP'ye gece yarısı operasyonu

HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da gözaltına alındı. Polis, Demirtaş'ın evinde bir süre arama yaptı. Demirtaş'ın gözaltı kararının ardından sosyal medya sitelerine girme bir süre durma noktasına geldi. Operasyonlar kapsamında 9 HDP'li vekil gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor. Önder Ankara'da gözaltına alındı

04 Kasım 2016 Cuma 00:51
Selahattin Demirtaş gözaltında; HDP'ye gece yarısı operasyonu






Flaş Flaş Flaş.. Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da gözaltına alındı


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. Demirtaş'ın evine düzenlenen operasyon sırasında Türkiye genelinde sosyal medya hesapları adeta durma noktasına geldi. Halen çok sayıda ilde Facebook ve Twitter'a erişim sağlanamıyor. Gözaltına alınan HDP'li milletvekili sayısının 9 olduğu açıklandı. HDP'li Sırrı Sürayya Önder ise Ankara'da gözaltına alındı..
Operasyonların başladığı saatte Türkiye genelinde Twitter ve Facebook'a erişim engeli çok sayıda kullanıcıyı çileden çıkardı... Diyarbakır merkezli operasyon, Van, Ağrı, Ankara, Batman ve Şanlıurfa'da yürütüldü.
Operasyon süresince mobil telefon mesajlaşma uygulaması whatsapp ta devre dışı kaldı..

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ
Dün gece evinde gözaltına alınan ve bu sabaH Diyarbakır Adliyesi'ne çıkaralarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi






Demirtaş'ın evine yönelik operasyon sırasında aynı partiden Figen Yüksekdağ'ın da evinde arama yapılmaya başlandı..



KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Ziya Pir, Mehmet Aslan, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Nursel Aydogan'ın gözaltında.

Operasyon kapsamında HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir'in evin de arama yapılıyor.

 Bu arada HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da gözaltına alındığı açıklandı.

OPERASYON HDP'Lİ VEKİLLERİ DİYARBAKIRLI YAPTI



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı.
Demirtaş'ın kapıyı açmamasına rağmen içeriye giren polisler gözaltı işlemini uyguladı. Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, polislerle tartıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş'ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş'ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş'a gözaltı işlemi uyguladı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

YÜKSEKDAĞ İSE ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'daki konutunda gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Yüksekdağ'ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.
Bu arada soruşturma kapsamında bazı illerde HDP'li milletvekillerin de gözaltına alındığı ileri sürüldü.


İFADE VERMEK ÜZERE SAVCILIĞA DAVET EDİLMİŞLERDİ

Selahattin Demirtaş başta olmak üzere çok sayıda HDP'li milletvekilinin dokunulmazlığı TBMM'de kaldırılmış, haklarında daha önce açılan davalar nedeniyle yürütülen soruşturmalar için savcılık tarafından adliyeye davet edilen sanıklar gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Bu arada HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon sırasında ilginç mesajlar sosyal medyada çığ gibi yayıldı. Profilinde HDP Amed milletvekili yazan Ziya Pir, twitter mesajında takipçilerine 'Diyarbakır'da evimde gözaltına alınıyorum' dedi.

ENCÜ SAĞLIK KONTROLÜ'NDEN GEÇİRİLDİ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, HDP Milletvekili Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

AYRINTILAR GELİYOR
Son Güncelleme: 04.11.2016 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 2016-11-04 07:56:34

diyarbakırdaki evimde gözaltına alındım,Allah Allah.başka evindemi vardı senin