SAHTE ALTINLA DOLANDIRAN SANIKLARA 2'ŞER YIL HAPİS

MERSİN'de 61 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü ucuz altın vaadiyle 40 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Bilgi Sun ile 26 yaşındaki Okan Aslı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulan Öztürk, kararı...

11 Aralık 2014 Perşembe 12:28
SAHTE ALTINLA DOLANDIRAN SANIKLARA 2'ŞER YIL HAPİS






MERSİN'de 61 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü ucuz altın vaadiyle 40 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Bilgi Sun ile 26 yaşındaki Okan Aslı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulan Öztürk, kararı temyiz etti.
Kahve işleten 3 çocuk babası Mehmet Öztürk, cep telefonuyla kendisini arayarak, hacca gitmek isteyen bir kişinin 1.5 kilo altını 50 bin TL'ye satacağını söyleyince buluşma yeri olarak belirlenen Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne gitti. Şüpheliler Okan Aslı ile Bilgi Sun, Öztürk'e mercimek büyüklüğünde 4 parça altın verip, incelemesini istedi. Altınları alıp, Mersin'e dönen Öztürk, götürdüğü kuyumcudan 4 parçanın gerçek altın olduğunu öğrenince bankadan 40 bin lira kredi çekip, 18 Temmuz 2013'te tekrar Gülşehir'e gitti. 2 şüpheli, içinde 1.5 kilo altın olduğunu söyledikleri torbayı Öztürk'e verip 40 bin lirayı alarak ortadan kayboldu.
Altınların sahte olduğunu, götürdüğü kuyumcuda öğrenen Öztürk'ün şikayeti üzerine yakalanan 2 şüpheli hakkında Gülşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde dolandırıcılık suçundan dava açıldı. 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Okan Aslı ve Bilgi Sun, yargılama sonunca 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Dolandırıcılık, hırsızlık, sahtecilik gibi suçlardan 14 ayrı sabıkası bulunan Bilgi Sun ile Okan Aslı'ya verilen cezayı az bulan Öztürk kararı temyiz etti. Çektiği krediyi ödemekten sıkıntı çektiğini belirten Öztürk, "Bu kişilerin daha fazla ceza alıp, hapiste yatmasını istiyorum. Ben yandım başkalarını da yakmasınlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.