Ev kadınlarına botoks tuzağı

Dolandırıcılar apartmanlarda botoks günleri düzenleyerek kadınların sağlığını riske atan uygulamalar yapıyor

16 Aralık 2013 Pazartesi 06:32
Ev kadınlarına botoks tuzağı






 

Dolandırıcılar sağlık ve güzellik sektörüne dadandı. Ev kadınlarını telefonla arayarak tuzağa düşüren dolandırıcılar 'Evinizde botoks günü yapalım, siz de kazanın biz de' diyerek adeta yeni bir sektör oluşturdu.  Evlerde klnik fiyatının 3'te birine apartmandaki kadınlara botoks ve estetik ameliyat yapan sahtekarlar hem vatandaşların sağlığını riske atıyor, hem de güzelleşme uğruna kadınları dolandırıyor. Akşam Gazetesi'nde bugün yayınlanan Burçin Göktan imzalı habere göre  son aylarda bazı dolandırıcılar kapı kapı dolaşıp botoks ve silikon uyguluyor.  Prof. Dr. Akın Yücel,  “Ev hanımlarına dadanan bu sahtekarlar, ‘3’te 1 fiyatına estetik yapıyoruz’ diyerek kandırıyor" diyerek vatandaşları uyardı...

ERKEKLER DE İLGİ GÖSTERİYOR

Son yıllarda estetik değişime Türkiye'de büyük önem verildiğinin altını çizen  Prof.Dr. Akın "Başta kadınların olmak üzere erkeklerin de görselliklerine verdikleri önemin artması kozmetikte ürün seçeneklerinin çoğalmasına ve estetik merkezlerinin neredeyse dolup taşmasına neden oluyor. Bu talebin farkına varan dolandırıcılar da vakit kaybetmedi. Özellikle lüks siteleri hedef alan estetik dolandırıcıları, kapı kapı dolaşıp dolgu, silikon, botoks ve saç ekimi yapıyor" dedi   

NORMAL FİYATIN 3’TE 1’İNE GELİYOR

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Meme Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akın Yücel, “Özellikle ev hanımlarını hedef alıyorlar. Onlara, estetik uzmanı ya da doktor olduklarını, muayenehane açmadıklarını, o yüzden çok ucuza evlerde estetik yaptıklarını söylüyorlar. Normalde yapılacak bir işlemin 3’te 1’i fiyatına yaparak kandırıyorlar” diye konuştu.

KALICI HASARLAR BIRAKIYOR

Sahtekarların dolgu maddesi yerine bebe yağı bile kullandıklarını söyleyen Prof. Dr. Yücel, “Fiyatın düşük olmasının nedenlerinden birini de Hint ve Çin botoksu kullanmalarını gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. Sahte estetisyenlerin aralarında Arap, Bulgar ve Türklerin olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel, “Bu tip işlemler kalıcı hasarlara neden olabiliyor. İyileşmeyen yaralara ve akıntılara sebep oluyor. Mağdurlar daha sonra bu işlemleri düzelttirmek için çok daha büyük paralar ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

SAÇ EKİMİNE HİLE KARIŞTI

Saç ekimine yönelik sağlık turizminin parlayan yıldızı Türkiye, merdiven altı işletmeler ve yanlış uygulamalar nedeniyle avantajlı durumunu yavaş yavaş kaybediyor. Saç Ekimi Direktörü Fatoş Can, “Bu duruma çare bulunamazsa, Avrupalılardan sonra Arapları da Bulgaristan’a kaçırırız” dedi. Kapıcı dairesinden bozma kliniklerde uygulamalar yapılmaya başlandı diyen Can, “Havalimanında saç ekim merkezleri birbirinin hastasını kapmaya çalışıyor” dedi.

ESTETİK İÇİN GRUP İNDİRİMİ BİLE YAPILIYOR

Toplu estetik yaptıklarında operasyonların fiyatı daha da aşağı çektiklerini söyleyen sahte estetikçiler için kadınlar gün yapıyor. Prof. Dr. Akın Yücel, “Kadınlar apartmanlarında estetik günleri düzenliyor” dedi. Bu tip dolandırıcılık vakalarının başka ülkelerde de olduğunu söyleyen Yücel, vakaların en çok Güney Amerika’da görüldüğünü kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.