Merkez Parti, 92. yıl etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de

29 Ekim 2015 Perşembe 12:18
Merkez Parti, 92. yıl etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de






 
MERKEZ PARTİ, CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 92’NCİ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ.
Çok sayıda Merkez Partilinin katıldığı etkinlikte, Demokrasi vurgusu yapıldı.
Merkez Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüsnü Döğer, 92 yıl önce temelleri atılan cumhuriyetin, gelinen noktada demokrasiden uzaklaştırıldığını belirtilerek, cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının birbirlerinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.
Döğer, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Günümüz Türkiye’sinde yürürlükte olan cumhuriyet ve demokrasi ilkelerine baktığımızda, dar anlamda demokrasinin bile tam anlamıyla yürürlükte olmadığını üzülerek görmekteyiz. Bize düşen ecdadımızın bin bir emekle kurduğu Cumhuriyet’i hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı olarak demokratik bir zemine oturtmaktır. Son dönemdeki uygulamalar, bu güzel mirasın pervasız bir şekilde heba edildiğini ortaya koyuyor. Medya ve sermaye gruplarına yapılan baskılar, birey hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleler otoriter bir cumhuriyetin inşa edildiğini açık bir şekilde göstermekte ve bizler Merkez Parti olarak bu gelişmeleri endişeyle izlemekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda bir kez daha tekrar ediyoruz. Cumhuriyet yaşatılacaktır. Ve onu yaşatırken özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı demokrasinin yeşermesine katkı sağlamak adına ve tam bağımsız Türkiye’yi el ele vererek muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” diye konuştu.
Anıtkabir ziyaretinin ardından, Balgat’ta bulunan genel merkezde bir araya gelen Merkez Partililer, Cumhuriyet Bayramı’nın 92’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, son dönemdeki gelişmelerle ilgili istişarelerde bulundu.
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.