Genç Kalmak İçin Masaj Yaptırın

Palandöken Dağı'ndaki bir otelin SPA Müdürü Muhammet Bayraktar, sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve sürekli genç kalmak için herkesin ayda en az bir kere masaj yaptırmasını önerdi.

13 Nisan 2015 Pazartesi 11:31
Genç Kalmak İçin Masaj Yaptırın






   Genç Kalmak İçin Masaj Yaptırın
   Palandöken Dağı'ndaki bir otelin SPA Müdürü Muhammet Bayraktar, sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve sürekli genç kalmak için herkesin ayda en az bir kere masaj yaptırmasını önerdi.
    Bayraktar, “Masaj binbir derde devadır. Vücuda mutluluk hormonu salgılayarak, kişinin rahatlamasına sebep olur.
    Antidepresan ve psikoterapi etkisi verir" dedi.  Günümüzde yoğun kent yaşamı ve ağır iş temposunun vücutta kalıcı bir yorgunluğa sebep olduğunu özellikle yoğun iş stresi altında bulunan kişiler zamanla monotonlaşan bir hayat yaşamak mecburiyetinde kaldığını ifade eden Muhammet Bayraktar, günlük hayatta yanlış duruş pozisyonları sebebiyle bel, sırt, boyun, kol ve bacakta ağrı ve tutulmalar meydana geldiğini söyledi.
   Gün boyu ayakta durmaktan, masa başında, ya da bilgisayar önünde çalışmaktan oluşan ağrıların, insan hayatında önemli sıkıntılara sebep olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Her ağrı, insanda depresyon meydana getirir. Yorgunlukla artan bu ağrılar, en sık bel, sırt, boyun, omuz, kol ve bacak kasları tutulmasıyla ortaya çıkar.
   Görülme sıklığı, yaşla birlikte artar. Masaj, ağrıyı azaltarak yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Ağrıyı hafiflettiği için de, stresli insanları rahatlatır. Masajın kasları yumuşattığını, ödemi gidererek kas ağrılarını geçirir. Masajın diğer bir faydası da kan dolaşımını hızlandırarak vücutta biriken laktik asit birikmelerini lenf yoluyla dışarı atılmasını kolaylaştırır. Masaj, kasları tutan ağrılı bütün durumlarda uygulanır. Kas hastalıklarında ilaç tedavisinin yanında masaj uygulamaları, iyileşme hızını artırır. yeniden kazanır. 

Anahtar Kelimeler:
SağlıkGüzellikMasaj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.