Hatalı saç ekimi kalıcı hasar bırakır

Sağlık personeli olmayan kişilere saç ekimi yaptırılmamalı. Doğru yapılmayan ekim geri dönülmez hasarlar bırakabilir

14 Aralık 2013 Cumartesi 14:53
Hatalı saç ekimi kalıcı hasar bırakır






 

Sağlık personeli olmayan kişilere saç ekimi yaptırılmamalı. Doğru yapılmayan ekim geri dönülmez hasarlar bırakabilir. Ekim öncesi mutlaka check-up yaptırılmalı, bulaşıcı hastalık varsa öncelikle kişiden tedavi olması istenmeli.

Türkiye’de çok iyi saç ekimi yapılmasına karşın merdiven altı diye tabir edilen birçok yerde de sağlıksız koşullarda saç ekimi yapılıyor. Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren “Saç eken kişinin sanat icra etmesi lazım. Doğru yapılmayan saç ekimi geri dönülmez hasarlar bırakabilir. Sağlık personeli olmayan kişiler saç ekiyor” diyor.
POZİTİF ENERJİ ÖNEMLİ
Saç eken kişinin sanat icra etmesi gerektiğini ifade eden Gülten Ünveren, son yıllarda Türkiye’nin saç ekiminde çok tercih edilen bir ülke olmaya başladığını belirterek “Saç ekimi çok hassas bir konu. Hastaya sürekli sıvılarla destekleyerek, hastayı hiç sıkmadan, tansiyonunu yükseltmeden çok iyi bir anestezi yapılmalı. İşlem ağrısız yapılmalı. Saç eken kişinin sanat icra etmesi lazım. Saç eken kişinin de enerjisinin hastaya karşı pozitif olması gerekir. Bu da çok kalifiye bir sağlık personeliyle yapılacak bir iş. Anestezi ve ameliyathane konusunda ek eğitimler alınmalı” dedi.
Saç ektirecek hastalara bir de tavsiyede bulunan Ünveren şöyle devam etti: “Hasta iyi bir yeri nasıl anlar. Öncelikle saç ekimi yaptıracağı yeri araştırmalı. Bu işi ne zamandır ve nasıl yaptığını sormalı. Saç ekimi yapabilmesi için eğitim almış mı diye sorulmalı. Bu sorulara doğru cevaplar alınabilmeli. En önemlisi ise hastane ortamı olmalı. En güvenli yer hastanelerdir.”
Gülten Ünveren “Saç ekiminde en önemli konu ekilen saçın sıklığıdır. Bu işte tecrübe çok önemlidir. Bu işte 19 yıllık bir deneyimimiz var. Saç eken kişilerin bu deneyime sahip olmaları gerekir. Saç sıklığı bir santimetrekarede 80 kök olacak şekilde olmalıdır. Bu sıklığa erişebilmek de tecrübeli ellerde özel bir teknik ile saç kanallarınıza saç bırakmak ile mümkündür” şeklinde konuştu.
YAN ETKİ RİSKİ VAR
Saç ekiminde en büyük sorununun sağlık personeli olmayan kişilerin de bu işleri yapmaya başlaması olduğunu anlatan Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren, “Tek sorun sağlık personeli olmayan kişilerin saç ekimi işine girmesi. Ciddi yan etkiler yapabilir. Bulaşıcı hastalıklar konusunda çok dikkatli olunmalı. Yan etki riski var. Özellikle de kan yoluyla. Hastaya öncelikle check-up yapılmalı” diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.