Yaz dondurmaları kabusunuz olmasın

Dondurma bakteri üretir mi? Sokak dondurmaları sütten mi, süt tozundan mı, yoksa sütlendirilmiş buzlardan mı üretiliyor. İşte gerçek..

16 Nisan 2014 Çarşamba 20:03
Yaz dondurmaları kabusunuz olmasın






Yaz dondurmaları kabusunuz olmasın
Havalar ısındı, sahillerden itibaren adım adım tüm şehirlerde dondurma mevsimi açıldı. Ancak çoğu sokak satıcısının kaplarını dolduran dondurmaların kaynağı hakkında bilginiz var mı?
Muhtemelen yok. Uzmanlar son yıllarda artan sokak dondurmacılarına yönelik denetimlerde elde edilen sonuçların değerlendirirken tek bir kelime kullanıyor. Vahim
Süt tozundan, buzlandırılmış bol sulu süt ve glikoza kadar pek çok hileli üretimin içinde kaynağı belli olmayan gıda boyalarının da kanserden ishale kadar pek çok hastalığın kaynağı olarak gösteriyor.
DONDURMA BAKTERİ ÜRETEBİLİR Mİ?
Uzmanlar bu soruya da 'Kesinlikle evet' cevabını veriyor. Açıkta satılan, saatlerce açıkta tutulan kaplarda sokak sokak dolaşan dondurmalarda bakterilerin hızla üreyebileceğini belirten uzmanlar çocukları güvenilir dondurmacılara yönlendirilmesi çağrısında bulunuyor.  Tozlu,  güneş ışıgı almayan kirli yerlerde satışa sunulan dondurmalar bunu tüketen çocuklarda enfeksiyon riskini artırmaktadır. DONDURMA Temiz koşaullarda hazırlansa bile külaha yerleştirilirken kullanılan kaşık özel solisyon içinde tutulmadığı için  ikropların yuvası haline gelir. Kaşıkta üreyen bakteriler  dondurmaya bulaşır. Çocukalrımızın sağlığını düşünorsak onları açıkta satılan dondurmalrı almaması konusunda uyarılm. Hijyene cok dikkat edelim. İyi bir nesil sağlıklı bir nesildir unutmayalım.

 

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.