Balkanların tekstil merkezine Taypa’dan 35 milyon avroluk yatırım

-Taypa, Kraljevo şehrinde kurulması planlanan hazır giyim ve konfeksiyon fabrikası için önümüzdeki 5 yılda toplam 35 milyon avroluk bir yatırım yapacak

11 Ekim 2017 Çarşamba 13:08
Balkanların tekstil merkezine Taypa’dan 35 milyon avroluk yatırım






İSTANBUL (AA) - Tekstil ve hazır giyimde dünyanın en büyük 5 üreticisi arasına girme hedefiyle çalışmalarına hız veren Tay Group şirketlerinden Taypa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti kapsamında Sırbistan’da yapmayı planladığı yeni tekstil yatırımı için imzaları attı. Taypa, Kraljevo şehrinde kurulması planlanan hazır giyim ve konfeksiyon fabrikası için önümüzdeki 5 yılda toplam 35 milyon avroluk bir yatırım yapacak.

Şirket açıklamasına göre, Temelleri 1977 yılında Sultanhamam’da Mesut Toprak tarafından atılan ve tekstil sanayiciliğinde bu yıl 40’ıncı yaşını kutlayan Tay Group, küresel büyüme vizyonu çerçevesinde yurt içinde devam eden yatırımlarının yanında yurt dışında da yatırımlarını sürdürüyor. Mısır'da yaklaşık 2 bin 500 kişiyle üretim yapan, Cezayir’de de Tayal SPA isimli firmayla gelecek yıl içinde üretime geçmeye hazırlanan Tay Group şirketlerinden Taypa, Sırbistan’da yapmayı planladığı yeni tekstil yatırımı için imzaları attı.

Konuya ilişkin İyi Niyet Anlaşması (Memorandum of Understanding), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti kapsamında, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının huzurunda, Sırbistan Ekonomi Bakanı Goran Knezevic ile Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak arasında imzalandı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da dün imzalanan anlaşma uyarınca Taypa, Kraljevo şehrinde kurulması planlanan hazır giyim ve konfeksiyon fabrikası için önümüzdeki 5 yılda toplam 35 milyon avroluk bir yatırım yapacak. Tesiste toplam 2.500 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Taypa’nın yeni yatırımının adresi olacak Kraljevo, Belgrad’ın yaklaşık 160 kilometre güneyinde yer alırken, uluslararası ulaşım ağlarına olan yakınlığıyla öne çıkıyor.

Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, temmuz ayında İstanbul'da düzenlenen Dünya Petrol Kongresi için Türkiye’de bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya gelmiş, görüşmede Sırbistan’daki yatırım fırsatları masaya yatırılmıştı.


Bugün yurt içinde 4 ayrı lokasyonda, toplam 70 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapan Taypa, 3 bin kişiye istihdam sağlarken 50 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2016 yılını 95 milyon avroluk ciro ve 81 milyon avroluk ihracat ile kapatan şirket, Levi’s, Tommy Hilfiger, Uniqlo, Calvin Klein, Inditex, Massimo Dutti ve Dockers gibi dünyaca ünlü markalara da ürün ihraç ediyor.




Anahtar Kelimeler:
Taypa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.