BCCT’den Kadınlar için "Küresel Panel"

İstanbul,  Londra, New York, Atina, Amman, Lahor’da eş zamanlı online olarak gerçekleşti

07 Mart 2019 Perşembe 09:13
BCCT’den Kadınlar için "Küresel Panel"






BCCT’den Kadınlar için "Küresel Panel"

Başarılı Kadınlar 4 kıtada 6 farklı şehirde "Zirveye Giden Yol – The Way to the Top" başlıklı küresel panelde buluştu.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT  katkılarıyla Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde küresel bir panel düzenlendi. Dört kıtada altı farklı ülkenin altı şehrinden başarılı kadınlar aynı anda gerçekleşen  "Zirveye Giden Yol – The Way to the Top" başlıklı küresel panelde buluştu.  Altı farklı şehirde Global Thinkers Forum ve Athena 40 organizasyonuyla aynı gerçekleşen etkinliğin İstanbul’daki ev sahibi Assembly yönetimindeki Ferko Signature oldu.

Uluslararası Kadınlar Günü nedeniyle organize edilen etkinlikte alanlarında başarılı girişimlere imza atan 6 kadın bu küresel konuşmaya İstanbul’dan eşlik etti. İstanbul,  Londra, New York, Atina, Amman, Lahor’da eş zamanlı olarak online gerçekleşen Panelde girişimci güçlü kadınlar, yetkinliklerinin yaygınlaşmasında çeşitliliğin teşviki, gücün anlamı, başarının sırrı üzerine görüşlerini aktardı. BCCT Başkanı Chris Gaunt, güçlü ve girişimci kadınların bir araya gelmesine BCCT olarak küresel bir platform oluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İstanbul’daki oturuma, BCCT Yönetim Kurulu Üyesi Tim Bright moderatörlüğünde Begüm Cânâ Özgür (Tasarımcı), Ebru Özdemir ( Limak Yatırımlar Başkanı), Didem Altop (2C Project House Kurucu Ortak), Av. Nurdeniz Tunçer (Rehber Köpekler Derneği Başkanı), Lale Can (Genel Müdür, İş Geliştirme, Afiniti Türkiye), Simay  Dinç (Women in Games Turkiye Kurucusu ) konuşmacı olarak katıldı.

Panelde iş kadınları, Türkiye'de ve dünyanın farklı bölgelerinde farklı alanlardaki başarı hikayelerini paylaşarak, geleceği bu deneyimlerin üzerine inşa edebilmenin yollarına odaklandılar.  Konuşmaları sırasında; kadınların güçlenmesini aktif olarak teşvik edebilen gerçek değişim faktörleri üzerine görüşlerini dile getirdiler. 

Türkiye'de gelişme gösteren durumların yanı sıra çeşitliliğin, kapsayıcılığın teşviki için yapılması gerekenleri anlattılar. Zirveye giden yolda girişimcilik düşüncesinin yaşamlarına katkılarını özetlediler. Mentordan faydalanma yolları ve başkaları için iyi bir mentor olabilmenin kurallarını açıkladılar.

Athena40 Hakkında : Toplumlarında olumlu değişim yaratma hedefiyle düşünen ve hareket eden top 40 kadının, hemcinslerinin gelişimine ve endüstride yer edinmesine destek olması amacıyla Mart 2018 de kurulmuştur.  

Anahtar Kelimeler:
BCCT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.