Dolar 2.60 lira ile yeni tarihi zirveye tırmandı

İstanbul, 5 Mart () - Merkez Bankası üzerindeki faiz baskısının yanında, küresel piyasalarda da değer kazanan dolar lira karşısında tarihi rekor düzeylere yükseliyor. ABD para birimi, 2.57 lira düzeyinde başladığı günün ilk yarısında...

05 Mart 2015 Perşembe 13:24
Dolar 2.60 lira ile yeni tarihi zirveye tırmandı






İstanbul, 5 Mart () - Merkez Bankası üzerindeki faiz baskısının yanında, küresel piyasalarda da değer kazanan dolar lira karşısında tarihi rekor düzeylere yükseliyor.

ABD para birimi, 2.57 lira düzeyinde başladığı günün ilk yarısında üst üste rekorlar kırarak 2.60 liraya ulaştı.

Dolardaki tırmanışa paralel olarak euro da 2.8750 liraya yükselince, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.73 düzeyini de aştı.

Liradaki büyük kayıpların etkisiyle hisse senedinden kaçışlar da hız kazandı ve Borsa İstanbul Endeksi'ndeki kayıplar yüzde 2.37'yi buldu ve BIST100 Endeksi 80 bin 125 puana geriledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.