Elektrik kesintisinin, Bursa'ya verdiği zarar 50 milyon dolar

Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA'da faaliyet gösteren sanayiciler, dün gün boyu süren elektrik kesintisinin kent ekonomisinede büyük zarar verdiğini açıkladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,...

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:46
Elektrik kesintisinin, Bursa'ya verdiği zarar 50 milyon dolar






Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA'da faaliyet gösteren sanayiciler, dün gün boyu süren elektrik kesintisinin kent ekonomisinede büyük zarar verdiğini açıkladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Elektriğin ve yenilenebilir enerjinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı" derken işadamı Mustafa Barutçuoğlu kesintinin Bursa'ya maliyetinin 50 milyon doları bulduğunu öne sürdü.
Türkiye'nin büyük bölümünde dün elektriklerin kesilmesi, sanayi kenti Bursa'da günlük yaşamın yanı sıra sanayiyi de olumsuz yönde etkiledi. BTSO’nun Mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan İbrahim Burkay, uzun yıllardan bu yana Türkiye genelinde ilk kez yaşanan elektrik kesintisinin Bursa’da üretimi aksattığını ifade etti. Söz konusu kesintilerle elektriğin ve yenilenebilir enerjinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığına işaret eden İbrahim Burkay, "Ülke olarak enerji güvenliğini, özellikle enerji arzındaki güvenliği sağlamak ne kadar önemliyse, bölge olarak da bizim bu güvenli enerji arzını sağlamak adına mutlaka proje üretmemiz gerekiyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde enerji santrali olduğu için kapalı sisteme geçip bir saat içinde bölgeye elektrik servis edildi. Yeni kuracağımız Yüksek Teknoloji OSB’de yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yatırımlarımız olacak. Onun da müjdesini vereyim” dedi.
'BURSA’NIN TAHMİNİ KAYBI 50 MİLYON DOLAR'
Bursa’nın Türkiye’nin önemli ihracat şehirlerinden olduğuna dikkat çeken BARMAK Barutçuoğlu A.Ş. sahibi Mustafa Barutçuoğlu ise yaşanan kesintiden sonra Bursa sanayicisinin yaklaşık olarak 50 milyon dolar kayba uğradığını söyledi. Barutçuoğlu, kesintinin sosyal ve ekonomik hayatı etkileyen durum olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Çünkü elektrik hayatımızın her noktasında. Ekonomik boyutuna baktığımızda kesinti sanayi, finans ve iletişim sektöründe etkili oldu. Bir anda iletişim durdu. Bankalar işlem yapamaz oldu. Ulaşım olmadığı için ticaret hayatı durdu. Üretim ayağında da fabrikalar durdu. Mesela biz dün elektrikler kesildikten sonra elektriklerin gelmesini bekledik ancak gelmeyince işçilerimizi evlerine gönderdik. Çevremizdeki bütün fabrikalarda işçiler evlerine gitti. Bazı fabrikalarda elektrik kesilmesinden dolayı ham madde zayiatları oluştu. Örneğin plastik ya da iplik üretim tesisinde makine içinde kalan hammadde kullanılamaz hale geliyor. Benim tahminim sanayi sektöründe Türkiye genelinde günlük 150 milyon dolar kayıp yaşandı. Özellikle Bursa gibi 22 adet organize sanayi bölgesi bulunan şehirde 50 milyon dolar civarında bir kayıp yaşanmıştır. Telefonlarımız çalışmadığı için yurt dışı görüşmelerimizi yapamadık ve ihracat konusunda sipariş alamadık. Yurtiçi ve yurt dışındaki müşterilerimizle iletişim sağlayamadık. Kısacası bir kabustu. Umarım bu kabusu tekrar yaşamayız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.