Emeklilerin 2017 yılı zamları belli oldu

Milyonlarca kişinin merakla beklediği zamlı emekli maaşları belli oldu.

28 Ekim 2016 Cuma 11:12
Emeklilerin 2017 yılı zamları belli oldu






Milyonlarca kişinin merakla beklediği zamlı emekli maaşları belli oldu.
Emeklilerin yeni yılda ne kadar emekli maaşı alacakları ile ilgili açıklama geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 2017 Ocak Ayı Emekli maaş zamları belli oldu. Kısa bir süre öcen belli olan zammlı maaşlara göre, emekli sandığından emekli olan vatandaşlar için en düşük emekli maaşı bin 752 TL olacak. Sosyal Sigortalar Kurumundan(SSK) emekli olan vatandaşların maaş zamları ise enflasyon rakamlarına göre belli olacak. Buna göre SKK’dan emekli olan vatandaşlar enflasyona göre en az alacakları emekli maaşları, bin 386 Lira olacak. 2017 Zamlı Emekli Maaşları tahmini rakamlara göre; en düşük aylık esnaf emeklilerinde (BAĞ-KUR) Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; Ocak’ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda bin 386, 2000’den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz’da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak’ta da yüzde 3 zam alacaklar.
Yılsonuna yaklaştığımız bugünlerde kamu kurumlarında çalışanların ve bu kurumlardan emekli olanların 2017 yılında ne kadar maaş alacakları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. 2 ay sonra Ocak ayında zamlı maaş alacak olan Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinden emekli sandığı emeklileri en düşük bin 752 lira maaş alacaklar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.