Eyüp'te yenilenebilir enerji kullanana destek var

Eyüp Belediye Meclisi, ‘güneş evlerini' teşvik etmek amacıyla binalarında yenilenebilir enerjiyi kullananların inşaat alanını yüzde 5

27 Nisan 2011 Çarşamba 12:44
Eyüp'te yenilenebilir enerji kullanana destek var






Eyüp Belediye Meclisi, ‘güneş evlerini' teşvik etmek amacıyla binalarında yenilenebilir enerjiyi kullananların inşaat alanını yüzde 5 oranında artırma imkanı sağlayacak.  Bu teşvikten yararlanmak için binaların enerjinin tamamını ya da bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından alması, yeşil bina sertifikası bulunması ve 2 bin metrekare üzerinde parsellerle sahip olması gerekiyor.  Eyüp Belediyesi, ilçede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik edici önemli bir karara imza attı. Eyüp Belediyesi Meclisi’nin Alibeyköy ve Eyüp uygulama imar planlarına ilave ettiği plan notlarına göre, “Tükettiği enerjinin tamamını ya da bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yaparak sağlayan, yeşil bina sertifikası alan, 2 bin metrekare ve üzerinde alana sahip parsellerde, toplam inşaat alanı yüzde 5 oranında artırılabilecek”  İ.B.B Meclisi'nin de onayından sonra plan notlarıyla yeni yapılarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ve yeşil binaların oluşturulması teşvik edilmiş olacak.Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Alibeyköy ve Eyüp uygulama imar planlarına ilave ettikleri plan notlarıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapılmasını teşvik ettiklerini dile getirdi. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı bir yaklaşım sergileyeceğine inandığını söyleyen Kavuncu, “Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz ve hepimiz gelecek nesillere çok güzel bir dünya bırakmak istiyoruz Küresel ısınmanın olumsuz etkileri her geçen gün artıyor bizler de yerel yönetimler olarak bu konuda önlem almak zorundayız.” dedi.  İsmail Kavuncu, güneş ve rüzgar enerjisi kullanımının yaygınlaştırılmasıyla sadece evler değil, kamu kuruluşlarının da enerjisini kendisinin üreteceğini söyledi. Planın geliştirilmesiyle kapsamında güneş evleri, güneş konutları, güneş siteleri, köyleri hatta şehirleri kurulabileceğini aktaran Kavuncu, “Yenilenebilir enerji sayesinde hem ekonomik kalkınmaya ciddi katkılar sağlanabilir hem de yaşam kalitemizi artırabiliriz. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Örneğin benzer güneş olanaklarına sahip olan İspanya’da Barselona Belediyesi kentteki tüm yapıların sıcak su ihtiyaçlarının tamamını ve toplam enerji ihtiyacının en az yarısını bu binaların üretmesi şartını koymuş. Bu şartı yerine getirmeyen binalara ise ruhsat verilmiyor.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.