IMF şimdi hapı yuttu: Rusya kendi IMF'sini kuruyor

Geri kalmış ülkeleri borçlandırarak sömüren, onlarca ülke ekonomisini yüksek faizlerle çökerten IMF'nin borusu eskisi gibi ötmeyecek. Ruslar daha güçlü uluslararası kredi şirketi kuruyor.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 23:21
IMF şimdi hapı yuttu: Rusya kendi IMF'sini kuruyor






IMF şimdi hapı yuttu: Rusya kendi IMF'sini kuruyor


Dünyanın gelişmekte olan ülkelerini borçlandırarak sömüren, geri kalmış ülkelerde çıkarılan iç savaşları finanse eden, Uluslararası Para Fonu IMF'ye altetnatif geliyor. Hem de 100 milyar dolarlık bir fonla.

Moskova yönetimi, IMF alternatif uluslararası para fonu kurma girişimini resmen başlattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in IMF'ye alternatif olan 100 milyar dolarlık BRICS fonunun kurulması için onay verdiği belirtildi.

Rusya'dan BRICS fonuna onay çıktı. Rus Haber Ajansı RIA Novosti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 100 milyar dolarlık BRICS (Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika) fonunun kurulması için onay verdiğini yazdı. Rusya fona 18 milyar dolar sağlayacak, en büyük katkı ise 41 milyar dolar ile Çin'den gelecek.

Fon, gelişmekte olan ülkeleri kısa vadeli likidite baskıları karşısında korumayı ve BRICS üyesi 5 ülke arasında işbirliğini artırmayı hedefliyor. Ukrayna krizi sırasında para birimi dolar karşısında değer kaybeden Rusya, fonu IMF'ye bir alternatif olarak görüyor. BRICS ülkeleri ayrıca Şangay merkezli olmak üzere uluslararası bir banka kuracak. BRICS ülkeleri dünya nüfusunun yüzde 40'ını ve küresel üretimin beşte birini temsil ediyor.
Son Güncelleme: 04.05.2015 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.