Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası desteği

Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken 2.5 milyon kişi için Ziraat Bankası devreye giriyor.  Ziraat Bankası 100 milyar lirayı geçen toplam borcu yapılandırarak devralacak.

09 Ocak 2019 Çarşamba 09:24
Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası desteği






Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası desteği



Kredi kartı borcunu ödeyemeyen 2.5 milyona yakın kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak olan uygulamanın  detayları netleşiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in seçim vaadi olarak ilk kez gündeme getirilen 'Kredi kardı borçları'nın ödenmesi vaadini hükümet farklı bir yöntemle Ziraat Bankası aracılığıyla üstlenecek.. Kredi kartı borcu olanlar daha düşük faiz oranıyla Ziraat Bankası'na uzun vadeye yayılarak çözüme kavuşturulacak..

2018 sonu itibariyle bireysel kredi kartlarında toplam borç 102.4 milyar liraya ulaştı. Bunun yüzde 5.7’si takibe düştü. Bankacılık sektöründe yükselen riskin azaltılması için hazırlanan yapılandırma modelinden 2.5 milyona yakın vatandaşın yararlanması bekleniyor. 

Aylık yüzde1.10 sabit faizden ki, mevcut piyasa faizinin yarısı düzeyinden yapılandırma yapılmasında. Bütün bankalardaki kredi kartı borçluları aynı imkandan yararlanacak ve dolayısıyla Ziraat Bankası müşterisi de olacaklar.

VADE 60 AYA KADAR ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlere Ziraat Bankası tarafından kredi verileceğini söyledi. Ziraat Bankası da kredi faizinin yüzde 1.10’dan başlayacağını, vadenin de 60 aya kadar çıkacağını duyurdu..

FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU

Uygulama konusunda ilk açıklama Ziraat Bankası’ndan geldi. Banka, kredi kartı borçlusuna 24 aya kadar aylık yüzde 1.10 veya 60 aya kadar aylık yüzde 1.20 faizle bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracağını bildirdi. Açıklamaya göre; ‘Birleştiren İhtiyaç Kredisi’ denilen bu krediyi 31 Aralık 2018 itibarıyla nakit avans kullanıp, kredi kartıyla harcama yapıp, borcunu ödemede güçlük çeken veya gecikmede olan vatandaşlar yararlanabilecek.

DİĞER BANKALAR DA...

Durumu bu şekilde olan tüm banka müşterilerine kredi sağlanacak. Uygulamanın Ziraat Bankası’na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanısıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşları da kapsayacağı belirtilen açıklamada, söz konusu krediyle banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Başvurular Ziraat Bankası şubelerine yapılabilecek.

24 AYDA 6 BİN LİRA KAR

Kredi kartı borcunu kapatmak için kredi çekenler hemen avantaja geçecek. Örneğin; 10 bin lira borcu olan vatandaş, ödeme yapmazsa mevcut kredi kartı faiziyle 18 bin 30 liralık bir borçla yüz yüze kalacak. Kredi çekerse vade sonunda ödeyeceği tutar 11 bin 733 lira olacak.yani bu kişi yeni imkandan yararlanırsa 24 ayda 6 bin 297 lira tasarruf sağlamış olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.