MÜDAD Genel Başkanı Ökek: Mesleğimizin resmi temellere oturtulması lazım

MÜMESSİL Dayanışma Derneği (MÜDAD) Genel Başkanı Harun Ökek, "Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Mesleğimizin resmi temellere oturtulması lazım" dedi. Afyonkarahisar...

28 Nisan 2015 Salı 12:25
MÜDAD Genel Başkanı Ökek: Mesleğimizin resmi temellere oturtulması lazım






MÜMESSİL Dayanışma Derneği (MÜDAD) Genel Başkanı Harun Ökek, "Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Mesleğimizin resmi temellere oturtulması lazım" dedi.
Afyonkarahisar İlaç Mümessilleri Derneği, olağanüstü kongreye giderek fesih kararı aldı. MÜDAD Genel Başkanı Harun Ökek'in de katıldığı kongrede derneğin MÜDAD çatısı altında birleşmesine karar verildi. Park Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan MÜDAD Genel Başkanı Harun Ökek, mümessillere pazarlamacı gözüyle bakılmasa da aslında eczanelerde ürünlerin satışını takip ederken, tüketimi tetikleyen bir yapısının da olduğunu belirtti. Ökek, mümessillerin birçok kişi tarafından bilinmeyen bir yönünün ilaçların yan etkileri hakkında hastalardan alınan bilgileri bir gün içersinde Sağlık Bakanlığı'na bildirmek olduğunu kaydetti.
"EN RENKLİ MESLEK GRUBUYUZ"
İlaç mümessilliğinin çok renkli bir meslek grubu olduğunu vurgulayan Ökek, şöyle konuştu:
"İçersinde mühendislik fakültesini bitiren de var, öğretmen de var, hatta su ürünlerinden mezun ve turizm fakültesini bitirmiş arkadaşlarımız bile var. Bu anlamda 'İş dünyasının en renkli meslek grubuyuz' diyebilirim. Derneğimiz vasıtasıyla bu renkliliği ve zenginliğimizi toplumun faydasına sunmaya çalışıyoruz."
"RESMİ STATÜ İSTİYORUZ"
İlaç mümessillerinin en önemli sorununun resmi makamlar ve halk tarafından tam olarak bilinmemesi olduğunu anlatan Ökek, doktorlara ulaşmakta kurumlar tarafından çeşitli nedenlerle engellendiklerini aktardı. Sağlık sektöründe doktorluk ve eczacılık gibi ilaç mümessillerinin de bir paydaş olduğuna dikkati çeken Ökek, şöyle devam etti:
"Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Mesleğimizin resmi temellere oturtulması lazım. Hastane ve sağlık kuruluşlarına giriş çıkışlarda sağlık hizmetlerini aksatmayacak şekilde düzenleme yapılması noktasında yetkililerden destek bekliyoruz. Bir dönem Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen sınav uygulaması oldu. 20 bine yakın ilaç mümessili 1500 liraya yakın paralar vererek bu sınavlara girdik. Daha sonra bu uygulama neden olduğu anlaşılmadan ertelendi. Daha sonra kaldırıldı. Bu tür mesleğimizle ilgili uygulamaların sağlam temeller üzerinde, bizim de görüşlerimiz alınarak yapılmasını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.