PTT, 2. el araç alacaklar için devreye giriyor

Otomobil piyasasında ikinci el araç almak isteyen vatandaşların merak ettiği bilgileri PTT uygulaması sağlayacak. PTT mobil uygulama üzerinden satışa konu olan otomobilin plaka ve şase bilgileri girilerek tüm bilgilerine erişim sağlanacak.

11 Kasım 2017 Cumartesi 22:20
PTT, 2. el araç alacaklar için devreye giriyor






PTT, 2. el araç alacaklar için devreye giriyor

2. el otomobil alacak olanlara, talip oldukları araçla ilgili merak edilen bilgileri artık PTT sağlayacak. PTT Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan mobil veri tabanına vatandaşlar kolaylıkla ulaşarak satın alacakları araç hakkında, Ulaştırma Bakanlığı'nın veritabanında yer alan bilgilere erişebilecek.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT AŞ) arasında "Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol" imzalandı.

PTT'den yapılan açıklamada, ikinci el araç satın alacak vatandaşları yakından ilgilendiren protokolün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ile PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından imzalandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Müsteşar Aka, PTT AŞ'nin çok güzel bir mobil uygulama geliştirdiğini belirterek, "Biz, araç muayene sistemlerine girdiği zamanlarda araçların kilometrelerini kaydediyoruz. Dolayısıyla en güvenilir, hile yapılmamış, doğru bilgiler bu sistem üzerinde kayıtlı bulunuyor. Biz bu bilgileri PTT üzerinden vatandaşın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise bakanlığın topladığı verileri yapılan protokol çerçevesinde vatandaşların hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu da yapılan protokolün başlangıç olduğunu Bakanlık ile PTT arasında bu tür iş birliklerin gelecek süreçte de devam edeceğini belirtti.

Protokole göre, ikinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından PTT ile paylaşılacak veriler, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek edinilebilecek.

Son Güncelleme: 12.11.2017 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.