Rümeysa Semiz; Çalışan anneler için daha çok adımlar atılmalı

Aile Sosyal Destek Programı'nın çalışan kadınlar, anne ve babalar için büyük bir değişim niteliğinin ilk işareti olduğunu söyleyen Semiz 'Adım çok önemli ama daha fazla destem gerekli' dedi.

28 Şubat 2015 Cumartesi 15:46
Rümeysa Semiz; Çalışan anneler için daha çok adımlar atılmalı






Rümeysa Semiz; Çalışan anneler için daha çok adımlar atılmalı

İş hayatında kadınların daha çok yer alması gerektiğini söyleyen Rümeysa Alsancak Semiz, yasalarda özellikle çalışan anneler için yeni düzenlemelere gidilmesini istedi. Rümeysa Alsancak Semiz çalışan anne ve çocukların ruh ve beden sağlığı için AK Parti iktidarları döneminde önemli adımlar atıldığını belirterek "Çalışan kadınlar için yapılanlarla yetinmemeliyiz, özellikle çalışan annelere yönelik daha fazla pozitif ayrımcılık gözeten yasalar, çıkarılmalı, düzenlemeler yapılmalı" dedi.

YENİ AİLE PAKETİ EN ÇOK ANNELERİ SEVİNDİRDİ

Geçtiğimiz Ocak ayında açıklanan Aile Sosyal Destek Programı'nın çalışan kadınlar, anne ve babalar için büyük bir değişim niteliğinin ilk işareti olduğunu söyleyen Semiz "Yeni doğum yapan anneler için getirilen Haftalık çalışma süresinin kısaltılması ve buna paralel olarak getirilen kamu çalışanları için bin liralık destek önemli bir başlangıç. Bu uygulamanın özel sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor. Doğum yapan kadın çalışanlar, analık izni bitiminden sonra ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üç ve üzeri çocuk için ise 6 ay boyunca yarı zamanlı çalışabileceklerini hatırlatan Semiz "Bu uygulama annelerin bebeklerine, çocuklarına daha fazla zaman ayırma imkanı sağlıyor, ancak özel sektörde yeni paketin uygulanabilirliğini gözetmek zorundayız. Yasaların getirdiği haklar sadece kamu çalışanı kadınlar için değil tüm çalışan anneleri kapsadığını özel sektör yöneticilerinin da kısa zamanda kavraması lazım. Uygulamanın sahadaki durumu da sık sık denetlenmeli" şeklinde konuştu.

EV KADINLARINA 'KREŞ AÇIN' ÇAĞRISI

Rüyemsa Semiz Ocak ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Aile Sosyal Destek Programı'nde geniş şekilde yer bulan çalışan anneleri kapsayan yeniliklerin içinde kreşlere ayrı vurgu yapıldığını belirterek devletin yeni açılacak kreşlere verdiği destekten ev kadınlarının yararlanması gerektiğini söyledi. Semiz "Büyükşehirlerde binlerce kreşe ihtiyaç var, ev kadınları örgütlenerek bu açığı kapatabilir. Devletin bu konuda verdiği teşviklerden ev kadınlarının yararlanması için pozitif düzenlemeler yapılabilir" dedi.

Son Güncelleme: 28.02.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.