Satın aldığınız gayrimenkulün tapusu başka birinin üzerine olabilir

Ev almak bir bireyin hayatındaki en önemli anlardan bir tanesidir.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 10:20
Satın aldığınız gayrimenkulün tapusu başka birinin üzerine olabilir






Satın aldığınız gayrimenkulün tapusu başka birinin üzerine olabilir
   Ev almak bir bireyin hayatındaki en önemli anlardan bir tanesidir. Fakat evi satın aldıktan sonra artık kendinize ait zannettiğiniz dairenin tapusunun başka birine ait olduğunu öğrenmek ise mutluğunuzu mutsuzluğa çevirebilir. Bu nedenle aldığınız arsanın, arazinin ya da dairenin tapu kaydındaki detayları öğrenmek için bir bilirkişiye ihtiyacınız var.
   İşte bu noktada devreye giren FU Gayrimenkul, Taşınmaz Risk Analizi ile alıcıyı koruyan profesyonel bir destek sunarak bireysel alıcının güvenle gayrimenkul almasına yardımcı oluyor. Günümüz dünyasında ev sahibi olabilmek bireylerin öncelikleri arasında olsa da gayrimenkul alımlarında tapu kaydında bulunabilecek takyidatlar ve oluşabilecek riskler, önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle alım sırasında tapu sicili, tüm detaylarıyla incelenmemişse, kendinize ait zannettiğiniz dairenin tapusunun başka birine ait olduğunu öğrenmek alıcının canınızı sıkabiliyor. Dolayısıyla aldığınız arsanın, arazinin ya da dairenin tapu kaydındaki detayları öğrenmek için bir bilirkişiye ihtiyacınız var.


   FU Gayrimenkul, analize taşınmazın uydudan incelenmesi ile başlıyor Bu ve benzer sebepleri bertaraf etmek için Sağlam Tapu ve alt ürünü olan Taşınmaz Risk Analizi’ni geliştiren FU, gayrimenkul alan kişiler için Tapu Müdürlüklerinde takyidat araştırması ile belediyelerde proje ve imar incelemesi yaparak; henüz alım sürecine başlamadan gayrimenkul üzerinde risk yaratabilecek hususların tespitini partnerleri için gerçekleştiriyor. Tapu incelemesinde Taşınmaz Risk Analizi’ni de partnerleri için gerçekleştiren FU Gayrimenkul, analize taşınmazın uydudan incelenmesi ile başlıyor. İmara uygunluğuna, kadastro arşivlerindeki geçmişine ve mevcut hukuki durumuna bakan FU, sektördeki bilirkişiliğini de bu noktada gösteriyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.