Toyota C-HR Hybrid satışları tam gaz sürdürüyor

- C-HR'den Türkiye'de yılın ilk 7 ayında 3 bin 448 adet satılırken hibrit versiyonun satış rakamı 1671 olarak gerçekleşti

10 Ağustos 2017 Perşembe 14:54
Toyota C-HR Hybrid satışları tam gaz sürdürüyor






İSTANBUL (AA) - Türkiye'de satılan her iki Toyota C-HR’dan biri hibrit oldu. Toyota'nın ocak-temmuz döneminde toplam C-HR satışlarının yüzde 48,5'ini C-HR Hybrid modeli oluşturdu.

Şirketin açıklamasına göre, sadece temmuz ayında Türkiye'de satılan Toyota C-HR Hybrid'in toplam satışlarındaki payı yüzde 72'ye ulaştı. Bu oran Avrupa pazarında ise yılın ilk 6 ayında yüzde 80 olarak gerçekleşti.

Toyota C-HR, tüm Avrupa'da bugüne kadar 67 bin 958 adet satarken, bunun 59 bin 88 adeti ile yüzde 86'sı hibrit versiyon oldu.

C-HR, Türkiye'de yılın ilk 7 ayında toplam 3 bin 448 adet satılırken, hibrit versiyonun satış rakamı 1671 olarak gerçekleşti. Türkiye'de yılın ilk yarısında en fazla satılan hibrit otomobil olan Toyota C-HR Hybrid, hibrit otomobil satışları içinde de yüzde 83 pazar payına ulaştı.

Dünyada hibrit teknolojisinin öncüsü olan ve Türk halkını da ilk kez hibrit teknolojisiyle buluşturan Toyota'nın yıl sonuna kadar satışını planladığı 5 bin adetlik hibrit otomobil satışında önemli bir payı üstlenecek Toyota C-HR Hybrid, ÖTV teşviği ile çok daha ulaşılabilir bir fiyatla sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:
Toyota
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.