Turanlar, Dijital Baskılı Parkeyi Tanıttı

Ali AKSOYER/İSTANBUL() DÜNYADA poşet çay ve hava filtlerinde kullanılan hassas kağıtların 4 üreticisinden biri olan Turanlar Grubu, bu sene ürün grubuna eklediği dijital baskılı parkeyi Antalya’daki düzenlediği fuarda tanıttı....

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:37
Turanlar, Dijital Baskılı Parkeyi Tanıttı






Ali AKSOYER/İSTANBUL() DÜNYADA poşet çay ve hava filtlerinde kullanılan hassas kağıtların 4 üreticisinden biri olan Turanlar Grubu, bu sene ürün grubuna eklediği dijital baskılı parkeyi Antalya’daki düzenlediği fuarda tanıttı. Özel bir baskı tekniği ile evlere döşenen parkeye müşterinin istediği resim ya da figürün işlenmesini sağlayan yeni teknoloji, yaklaşık 1000 misafire 4 gün boyunca düzenlenen toplantılarla anlatıldı. Grubun yönetim kurulu üyesi Meltem Turan, parkenin üzerine işlenen figürlerin 15 yıl garantisi olduğunu söyleyerek "Türkiye’de yılda toplam 105 milyon metrekare parke üretiliyor ve döşeniyor. Yaklaşık 3 milyar liralık pazar, çıkarılan yeni ürünlerle her geçen gün genişliyor” dedi.
Turanlar grubun Antalya Side’de bulunan otelinde düzenlenen toplantıya yurtdışından ve içinden çağrılan mimarlar, tasarımcıların aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 davetli katıldı, 4 gün boyunca dijital baskılı parke teknolojisi katılımcılara anlatıldı. Özel bir teknikle ev ya da işyerlerine döşenen parkelerin üzerine müşterinin istediği resim ya da figürün işlenmesini sağlayan yeni teknolojide yapılan dijital baskıların 15 yıl garantili olduğu belirtildi.
Turanlar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Turan, günümüzde ev dekorasyonunda kişiselleştirmenin önemine vurgu yaparak "Türkiye’de yılda 105 milyon metrekare parke üretiliyor ve döşeniyor. Turanlar grup olarak bunun 24 milyon metrekaresini Vezirköprü’de bulunan fabrikamızda üretiyoruz. Müşteriler artık evlerini kişiselleştirmek istiyorlar. Evlerine yaptırtıkları bir şeyin sadece kendilerinde olmasını istiyorlar. Bu yüzden bu teknolojiyi Arge bölümümüzde geliştirdik. Müşterilerimiz artık istedikleri resmi, figürü yada yazıyı parkelerinin üzerinde görebilecekler, aynı teknoloji çelik kapıların üzerine de uygulanabiliyor“ dedi.
suda çözülmeyen hassas kağıt üreterek adını duyurdu
İstanbul’da 1953 yılında Hasan, Fuat ve Nihat kardeşler tarafından kurulan kereste ve kontrplak fabrikası 1995 yılında özelleştirmeden aldıkları Orüs tesislerine yaptıkları yatırımlarla ağaca dayalı 12 farklı ürünü üretebilen entegre bir ’orman sanayi tesisi’ne dönüştü Turanlar grubu 2008 yılında o tarihe kadar dünyada sadece 3 üreticisi bulunan poşet çay ve otomobil hava filitrelerinde kullanılan hava geçirgenliği yüksek, filter özelliği güçlü ve suda çözülmeyen hassas kağıtları üreterek adını duyurdu. Grup şu an dünyada 4 üreticisi bulunan kağıdı onlarca ülkeye ihraç ediyor. Turanlar grubunun ayrıca Side’de 5 yıldızlı iki turizm yatırımı bulunuyor.
(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.