Volkswagen'in sahtekarlığı küresel krizi büyütüyor

Volkswagen otomobillerinde yapılan emisyon sahtekarlığı küresel krize dönüşüyor. Diğer araç markalarında da rastlanan sahtekarlık batılı ülkelerde tüketici haklarını savunan dernekleri harekete geçirirken Türkiye'den henüz TIK yok...

01 Ekim 2015 Perşembe 17:59
Volkswagen'in sahtekarlığı küresel krizi büyütüyor






Volkswagen'in sahtekarlığı küresel krizi büyütüyor

Emisyon sahtekarlığının faturası küresel çapta devasa boyutlara ulaşıyor. Kağıt üstünde yapılan hesaplarda milyonlarca araç geri çağrılacağı günü bekliyor. Tüketici haklarının yasal güvence altına alındığı ülkelerde Alman Otomotiv devi milyarlarca dolarlık zararı karşılamak zorunda kalacak. Güney Kore hükümeti ilk etapta en az 120 bin aracın geri çağrılması için yasal süreci başlatıyor.

EMİSYON HİLESİNİN MALİYETİ KORKUNÇ OLACAK

Yaklaşık 15 gün önce ABD'deki emisyon testlerinde hile yaptığı ortaya çıkan VW, büyük skandalın ardından 11 milyona yakın aracını geri çağıracağını açıklamıştı. Şirket araçlarını geri çağırmaya Güney Kore'den başladı. VW 120 bin aracının ülke genelinde geri çağırılacağını ifade etti.

KASIM'A KADAR KARAR VERECEKLER

Güney Kore hükümeti, Kasım ayına kadar Volkswagen'in Güney Kore birimine yönelik kararını açıklayacağını da ifade etti. Güney Kore Çevre Bakanlığı'dan yapılan açıklamada ise, ülkedeki araçlarda emisyon hilesinin olup olmadığına bakılacağına işaret edildi. Ülke çapında tüm Volkswagen'ler için yeni bir inceleme ve soruşturma açılabilir.

TÜRKİYE'DE HENÜZ TIK YOK

Emisyon hilesinin yapıldığı araçlar dünya çapında büyük yankı uyandırırken Türkiye'de ne Tüketici dernekleri ne de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili kuruluşları henüz bir açıklama yapmadı. Emisyon hilesi mağduru araçlardan Türkiye'de kaç adet olduğu konusunda bile kesin bilgi bulunmuyor...
Son Güncelleme: 01.10.2015 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.