Yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentileri yükseldi

İstanbul, 17 Nisan () -  Merkez Bankası'nın Nisan beklenti anketinde, yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentileri yükselirken, ekonomik büyüme beklentisi düştü. Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçlarına göre, yıl sonunda tüketici...

17 Nisan 2015 Cuma 15:46
Yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentileri yükseldi






İstanbul, 17 Nisan () -  Merkez Bankası'nın Nisan beklenti anketinde, yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentileri yükselirken, ekonomik büyüme beklentisi düştü.

Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçlarına göre, yıl sonunda tüketici enflasyon bir önceki anketteki yüzde 6.98'den yüzde 7.29'a yükseldi. Nisan ayı enflasyon beklentisi yüzde 0.85 olarak belirlenirken, 12 ay sonrasının enflasyon beklentisi de yüzde 6.78'den yüzde 6.91'e çıktı.

Beklenti anketi katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi de geçen ayki 2.6116 lira düzeyinden, 2.7012 liraya yükseldi.

Buna karşılık yıl sonu ekonomik büyüme beklentisi yüzde 3.3 düzeyinden yüzde 3.1'e gerilerken, yıl sonu cari açık beklentisi de 39.4 milyar dolardan 37.9 milyar dolara düştü.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.