263 işçinin öldüğü grizudan sağ kurtulanlar o günü unutamıyor (2)

MADEN ŞEHİTLERİ ANITI'NDA ANMA Zonguldak'ta 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında ölen 263 maden işçisi, ölümlerinin 23'üncü yıldönümünde Maden Şehitleri Anıtı'nda törenle anıldı.  Törene GMİS Genel...

03 Mart 2015 Salı 14:19
263 işçinin öldüğü grizudan sağ kurtulanlar o günü unutamıyor (2)






MADEN ŞEHİTLERİ ANITI'NDA ANMA
Zonguldak'ta 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında ölen 263 maden işçisi, ölümlerinin 23'üncü yıldönümünde Maden Şehitleri Anıtı'nda törenle anıldı. 
Törene GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ın yanında sivil toplum örgütü temsilcileri ve maden işçileri katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından basın açıklamasını okuyan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ağır çalışma koşulları, özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırmanın yaygınlaşması, sosyal güvenlik ve güvenceden yoksun kayıt dışı işçilik ve çocuk işçi çalıştırma, yasal düzenlemelerdeki yanlışlıkların iş cinayetlerinin nedenleri olduğunu söyledi. Kaymakçı, şöyle dedi:
"Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının yüzde 100'ü önlenebilir iken gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir. İş cinayetlerinde ölümleri, yaralanmaları ve meslek hastalıklarını 'İşçinin kaderi', 'İşin fıtratı' şeklinde ifade etmek ise bilinçli olarak gerçeğin üstünü örten, art niyetli bir yaklaşımdır. Cinayetlerin sorumluları iş yerlerinde gerekli tedbirleri almayan işverenler, yasal düzenlemeleri ve ikincil mevzuatları olması gerektiği gibi hazırlamayanlar ve gerekli denetimleri yapmayan ilgili bakanlıktır."
Tören, açıklamanın ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.