Adilcevaz'da kardan kapanan yollar açılıyor

Salih BEŞKARDEŞ/BİTLİS (Adilcevaz), () - TÜRKİYE’nin batısında bahar havası yaşanırken, Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesi'nin kardan kapalı olan Kışıklı Köyü'nde karla mücadele çalışması yapılıyor....

31 Mart 2015 Salı 17:27
Adilcevaz'da kardan kapanan yollar açılıyor






Salih BEŞKARDEŞ/BİTLİS (Adilcevaz), () - TÜRKİYE’nin batısında bahar havası yaşanırken, Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesi'nin kardan kapalı olan Kışıklı Köyü'nde karla mücadele çalışması yapılıyor. AK Partili Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tosun, yolu açmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.
Aydınlar Beldesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'nın eteklerinde bulunan Kışkılı Köyü'nde halen karla mücadele çalışması yapılıyor. Yaklaşık bir hafta önce bölgede etkili olan kar yağışı ile birlikte yeniden kapanan köy yolunda yer yer karın kalınlığı 2 metreyi buluyor. Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, tüm imkansızlıklara rağmen karla mücadele ettiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Tusun, "Beldemize bağlı Kışkılı köyü ülkemizin en yüksek rakımlı yerlerinden biridir. Beldemizde altı ay karla mücadele ettik ve nisan ayı gelmesine rağmen halen karla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Karla mücadele çalışmalarına sabah başlayıp gece geç saatlere kadar sürdürüyoruz. Karla mücadele çalışmalarında İl Afet Müdürlüğü'nün yardımlarını da bekliyoruz. Belediye olarak maddi imkanlarımız yetersiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.