Antalya'da İsrail'e Tepki Eylemi

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) öncülüğünde düzenlenen eylemde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısı protesto edildi. Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan 50'ye yakın ADAP üyesi,...

07 Kasım 2014 Cuma 15:57
Antalya'da İsrail'e Tepki Eylemi






Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) öncülüğünde düzenlenen eylemde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısı protesto edildi.
Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan 50'ye yakın ADAP üyesi, ellerinde Filistin bayraklarıyla, attıkları sloganlarla İsrail'e tepkilerini dile getirdi. Burada grup adına açıklama yapan ADAP Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın, İsrail tarafından kapatıldığını söyledi. 1918 yılına kadar Osmanlı toprakları olan Filistin'in, İngiltere ve ABD'nin kayıtsız destek ve oyunlarıyla Yahudi yurdu haline getirildiğini söyleyen Yıldırım, "İsrail, son bir haftadır emellerini açık edecek şekilde saldırıya geçerek Mescid-i Aksa'yı işgal edip, 1967'den beri Filistinlilerin engellemeleriyle giremediği Mescid-i Aksa'ya, askerlerinin postallarıyla çiğneterek Kur'an-ı Kerim'i parçalatmış ve sonunda girişleri de kapatmıştır. Dünya kamuoyunu Suriye ve Irak'ta peydahladığı IŞİD terörü ile oyalarken, müminlerin ilk kıblesini işgal etmiştir. Bütün bunları ve bundan sonra yapmak istediklerini, sessiz kalan İslam aleminin verdiği cesaretle yapmaktadır" diye konuştu.
Artık İslam aleminin ortak bir tepkide birleşmesini sağlayacak çalışmalar başlatmasını isteyen Yıldırım, "Kuru bir tepkinin ötesinde, Mescid-i Aksa'nın korunmasını sağlayacak somut adımların atılmasını bekliyoruz. Tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz; gelin siyonist İsrail'in elinden ilk kıblemizi kurtaracak tepkiyi hep beraber gösterelim" dedi.
Konuşmaların ardından kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.