Antalya'daki Kutlamalarda Cumhuriyetçi Kadınlar Yürütülmedi

Emre BAYLAN/ ANTALYA,() - ANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü kutlamalarında polis, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nin tören geçişine izin vermedi. Tören alanında etrafı Çevik Kuvvet tarafından sarılan 20 kadar kadına,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:31
Antalya'daki Kutlamalarda Cumhuriyetçi Kadınlar Yürütülmedi






Emre BAYLAN/ ANTALYA,() - ANTALYA'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü kutlamalarında polis, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nin tören geçişine izin vermedi. Tören alanında etrafı Çevik Kuvvet tarafından sarılan 20 kadar kadına, ancak tören geçişleri tamamlandıktan sonra izin verildi.
Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Muammer Türker'in valilikte tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden kutlamalar, Vali Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in törene katılanların ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.
'BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİ'
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla süren törenlerde Vali Türker, “Her 29 Ekim bağımsız ve onurlu bir şekilde birlikte yaşama irademizin milletçe geleceğe güvenle bakabilmemizin bayramıdır" dedi.
ERMENEK MADENCİLERİ
Antalya Valisi Türker, konuşmasının sonunda Karaman'ın Emrenek ilçesinde madende mahsur kalan 18 madenci için Allah'tan yardım ve sağ salim çıkmaları dileğinde bulundu.
Antalya'da kutlamalar halk oyunları gösterileri, öğrencilerin günün anlam ve önemine dair okuduğu şiirler, anaokullarından Akdeniz Üniversitesi'ne okulların ve askerin geçiş töreniyle devam ederken, meydan iki protestoya sahne oldu.
İMAR SORUNUNU TÖRENDE ÇÖZMEK İSTEDİ
Törenin hemen başında Konyaaltı'nda imar sorunu yaşadığını iddia eden Mustafa Kemal Sapmaz adlı vatandaş, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istedi. Korumalar törende görüşmeye izin vermeyince Sapmaz, derdini anlatmak için bağırmaya başlayınca polis gözetiminde alan dışına çıkarıldı.
KADINLAR YÜRÜTÜLMEDİ
Antalya'da Cumhuriyetin 91'inci yıl kutlamalarında ikinci olay ise Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi'nin resmi tören geçişine dahil olmak istemesiyle yaşandı. Resmi geçişe dahil olmak isteyen dernek üyesi 20 kadar kadının etrafı, tören alanında Çevik Kuvvet tarafından sarıldı, listede isimleri olmadığı gerekçesiyle yürüyüşlerine izin verilmedi.
Şube Başkanı Nilüfer Deveci, 29 Ekim öncesi Antalya Valiliği'ne hem 28 Ekim günü öğle saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak hem de bayram günü resmi törene dahil olmak istemiyle dilekçeyle başvurduklarını söyledi. Çelenk bırakma taleplerine ilişkin olumsuz cevabın geldiğini, fakat tören geçişi için kendilerine olumlu ya da olumsuz hiçbir bildirimde bulunulmadığını aktaran Deveci, yaşananların bir keyfiyet ürünü olduğunu söyledi.
'BEN CANIMI VERİYORUM SEN NE VERİYORSUN?'
Kadınlar tören geçişinin bitimine kadar bekletildi. Askerin geçişinin ardından kadınlar yine Çevik Kuvvet nezaretinde Cumhuriyet Caddesi'nden, pankartları kapalı halde yürümelerine izin verildi. Bu sırada kadınlar ve emniyet müdürleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Dernek üyesi bir kadının polise, “Bu kadar korkmanıza gerek yok" çıkışına, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Ahmet Taşır tepki verdi. Müdür Yardımcısı Taşır, kadına “Kim korkak, sen mi ben mi? Sen sadece yürümesini biliyorsun. Bu kadar kişiyle mücadele eden benim. 29 Ekim'de varsınız, 30 Ekim'de yok. 29 Ekim yalnızca yürümek değil, başka ne yapıyorsun devlet için? Ben canımı veriyorum sen ne veriyorsun" sözleriyle tepki gösterirken, başka bir polis Taşır'ı uzaklaştırmaya çalıştı. Taşır, uzaklaşırken “Ben canımı veriyorum, sen ne veriyorsun?" diye bağırmaya devam etti.
Gerginlik dernek üyesi kadınların kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nin hemen arka sokağında bulunan dernek binalarına doğru gitmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.